Mit jelent, ha külföldi munkaajánlatot magyar bejelentéssel hirdetnek?
Figyelt kérdés
Jól értem, hogy magyar minimálbérre képesek volnának bejelenteni a többi pénz pedig feketén lenne, kézbe fizetve? Ez így rohadtul megéri, csak nem a munkavállalónak.2019. jan. 20. 10:59
1/5 anonim válasza:
Miért jelentene ez automatikusan minimálbért? Ezt már csak te gondolod bele. Nem csak minimálbérre lehetséges valakit bejelenteni Magyarországon. Én is be vagyok jelentve, aztán mégsem minimálbért kapok.
2/5 anonim válasza:
Jól gondolom, hogy egy magyar cég kínál külföldön pitsa pénzért végzendő munkát?
Sose kezdenék ilyennel.
3/5 anonim válasza:
Az, hogy az a konkrét hirdetés miről szól, amiről te beszélsz, nem tudhatjuk.
Ismerősöm dolgozik kint Németországban így, hogy magyar cég magyar bejelentéssel alkalmazza. Itthon megkapja a garantált bérminimumot a magyar bankszámlájára, Németországban biztosítanak nekik szállást és kapnak fizetést (német bankszámlára). A kinti fizetése attól függ, hogy az adott hónapban dolgoztak-e szombaton, esetleg vasárnap, volt-e túlórájuk.
4/5 anonim válasza:
Ilyen munkát soha nem vállalnék. Ha külföldön dolgozom, legyen a bejelentésem és bérem is külföldi. Trükközni akaró magyar és egyéb keleti cégek szokták ezt játszani. Aztán követhetetlen béred lesz. Ha lesz
5/5 anonim válasza:
Rosszul érted.
Több cég, főleg multi vesz fel úgy embert, X év külföldi kiküldetés.
Ha kiküldetésen van, akkor magyar bejelentésbe maradsz, viszont kint dolgozol, kapsz napidíjat, plusz a saját fizetésedet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!