Bérigény megjelölésnél annyit írtok, amennyit szeretnétek, vagy bepróbálkoztok egy sokkal nagyobb összeggel?
Kis cég vagy valami nagy?
Kis cégeknél vigyázni kell, mert ha túl alacsony összeget mondasz, akkor esetleg beragadsz egy előnytelen fizetésbe. Én anno így voltam. Kicsit keveset mondtam, annyit adtak. 4 évig nem is kaptam emelést sem. Jött egy kolléga, ugyanilyen munkakörbe, ő 20%-kal többet mondott, megkapta.
Nagy cégeknél viszont általában sávos bértábla van és nem annyit kapsz, amennyit mondasz, hanem amennyit a bértábla mutat. Ott max arra figyelj, hogy ne mondj irreálisan magasat. Olyan lehet, hogy pl. az adott pozira 200-250 közötti bér van engedélyezve. Ha 180-at mondasz, akkor 200-at kapsz, ha 220-at, akkor lehet, megkapod azt, ha meg 280-at, akkor lehet, hogy adnak 250-et, de szúrós szemekkel fognak nézni.
Én pont fordítva tapasztaltam (10 munkahellyel) mint az #5-ös. (nagy cég vs. kis cég bérek tekintetében).
Ha elmegyek interjúra, nyilván van egy olyn összeg ami alatt semmiképp nem vállalom el a munkát, van egy olyan összeg amit előzetesen reálisnak ítélek meg, és van egy összeg amit reálisnak tartok hogy megkaphatok, vagy ha még megpróbálom akkor lehet alkudnak belőle 5-10%-ot. Ez általában egy bruttó 60-80 eft-os bérsáv. Az interjú végére még mielőt megkérdeznék, el tudom dönteni hogy mennyit mondjak. Ha sokallják a 3. esetet, én mondok kevesebbet. Ha sokallják a 2. esetet, rájuk hagyom. Ha sokallják az elsőt, viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!