Mennyit lehet keresni diplomával egy önkormányzatnál, kormányhivatalban vagy egy minisztériumban? Közigazgatásszervező szakra fogok jelentkezni.
Figyelt kérdés
2019. jan. 7. 02:08
11/21 anonim válasza:
Minisztériumban is tudsz vele dolgozni, be lehet kerülni viszonylag könnyen, de kb. titkárnői feladatokat látnál el ezzel a végzettséggel, mivel ami komolyabb pozíció ott arra jogászokat, illetve közgazdászokat alkalmaznak. Közigszervezővel versenyszférában nem fogsz tudni elhelyezkedni, bár lehet van rá ellenpélda.
12/21 anonim válasza:
ellehet azzal helyezkedni versenyszférában.
13/21 anonim válasza:
Kttv. 85.§ (4) bekezdés
(4) A kormánytisztviselő
a) nem folytathat olyan tevékenységet, nem tanúsíthat olyan magatartást, amely hivatalához méltatlan, vagy amely pártatlan, befolyástól mentes tevékenységét veszélyeztetné;
b) pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében - az országgyűlési, az európai parlamenti, illetve a helyi önkormányzati választásokon jelöltként való részvételt kivéve - közszereplést nem vállalhat.
Ezt nem árt tudni ....
14/21 A kérdező kommentje:
#12 tudsz olyat aki elhelyezkedett?
Versenyszférába aakarok menni inkább.
2019. jan. 9. 21:20
15/21 anonim válasza:
Én inkább azt kérdezném, hogy miért erre a szakra jelentkezel ha versenyszférában szeretnél elhelyezkedni? Megnézted a tantervet esetleg? A közigszervező szak eléggé másról szól mint amire te gondolsz alapvetően (szerintem), mármint a versenyszférában nem tudom mennyire tudnád hasznosítani azt a tudást, amit ezzel szerzel.
16/21 anonim válasza:
Válassz normális szakot normális fizetéssel. Vagy menj nyugodtan közigazgatásszervezőnek v mi a szak neve annyira büfé... csak utána ne ird ide te is mint a kollegaid hogy “diplomával 120 netto már hat éve”
17/21 A kérdező kommentje:
#15 írtam,hogy kiskorom óta az államügyek érdekelnek és ezért ez a szak érdekelne legjobban.De 120 nettó az nagyon kevés,annál többet akarok.Versenyszférában nincs semmi pozíció,ahova felvennének vele?
2019. jan. 11. 01:10
19/21 anonim válasza:
Államügyek és versenyszféra kettő külön terület, így elsősorban azt döntsd el, hogy mi fontos neked ha sok pénz akkor az első kizárva.
20/21 A kérdező kommentje:
#19 az egyik válaszoló azt írta hogy el lehet vele helyezkedni.
Akkor ha ez ilyen rossz szak,valami más ötlet?Jogászhoz nincs elég pontom államira.
2019. jan. 11. 21:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!