Erre az állásra mennyi bérigényt adjak meg?
Jövő héten kell bemennem interjúra és bérigényt is kell majd mondanom, fémiparban dolgoztam előtte tehát műszaki rajzlapot tudok olvasni, mérőeszközöket használni, de cnc-ként még nem dolgoztam, tehát pályakezdőnek számítok. Azt mondták a telefonba hogy nettó bérigényt kell makd megadni, hogy éjszakai pótlékkal juttatásokkal együtt, tehát hogy havonta mennyit kapjak kézhez, mennyit mondjak majd?
Itt az állás:
Nézd át ezeket is, biztos akadnak hasznos találatok.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=cnc&kategor..
Szia.
Az ilyet több lépcsőben kell megadni, meg utána kell kérdezni, mi kell a cégnek. Általában ezek a szintek vannak CNC-n.
Operátori szint:
Bekapcsolom a gépet műszak elején, felteszem az anyagot, leveszem, lefújom a satut / ütközőt stb., felteszem a másikat. Addig megtörlöm az előzőt.
Műszak vége előtt összetakarítok, 20-40 perc gép fajtától függ. 10 perc adminisztráció.
Gépbeállító szint: ugyan ezek, plusz:
Átáll másik munkadarabra, előzőleg megírt programokból kiválasztja azt, amit kell. Műszaki rajz alapján munkadarabot ellenőrzöm, ha nem jók a méretek, korrekciózom a programot. Vagy a szerszámot. Itt jönnek képe a szerszámok. Szerszámokat folyamatosan mérni kell, kopás esetén korrekciózni. Ha nagyon kopott, cserélni. Szerszámot összerakni satuban, lemérni, bevinni a gépbe a szerszám méreteit, stb. Mérési jegyzőkönyvet készíteni.
Programozói szint: ugyan ezek, plusz:
Programot megírja. Profil mérteket korrekciózza, megadja. Nullpontokat eltolhatja kedve szerint (ez a programozás része).
Technológus szint: ugyan ezek, plusz
Forgácsolási technológiát számol, szerszámkatalógusból ő határoz meg szerszámot, ő rendeli meg. Kap egy X összeget egy hónapra, amiből gazdálkodhat a gépet illetően. Legmagasabb jogosultsági szint a CNC gépen. Neki A-tól Z-ig mindent tudni kell.
Ahogyan elnézem, itt a második szintre keresnek embert. De ez se rossz egyébként.
Miután betanultál gépbeállítói szintre (3 hónapos próbaidőbe férjen bele! Legfeljebb 2 hónap legyen!)
A Te megyédben én 200 ezer forintot mondanék túlóra nélkül ezen a szinten.
Az én levezetésemet el ne mond interjún, de azt mindenképpen kérdezd meg (és ez jó pont is, ha megkérdezed) hogy milyen szakmai fejlődési lehetőségek vannak, elsődlegesen a CNC-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!