Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bele kell írni az önéletrajzba...

Bele kell írni az önéletrajzba, ha vannak gyerekeim?

Figyelt kérdés
Gyermekeim 20,18,16 évesek. Még tanulnak,de már nem jelentenének hátrányt a munkavégzésben. Vagy mégis? A munkák rovatba beleírtam,h mettől meddig voltam GYESen,ill. főállású anyaként,de feltüntessem külön a személyes részben,h hány évesek a gyermekeim,esetleg kell a nevük is? Köszönöm a válaszokat előre is!
2010. jún. 28. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Minek írod bele egyáltalán a GYEST is. Senkinek semmi köze az ilyen természetű dolgokhoz, pláne, ha már egyáltalán nem akadályoz semmiben.
2010. jún. 28. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj bírni, ha elmész interjúra, biztos meg fogják kérdezni. Azt viszont soha semmiképp se írd be és ne is mondd állásinterjún se, ha nő vagy és tervbe van véve a gyerek!
2010. jún. 28. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
*beírni
2010. jún. 28. 18:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Egyébként azért írtam bele,mert egymás után jöttek a gyerekek,így 11 év kimaradt volna a két munka között,ami szerintem elég furcsán jött volna ki,ezért gondoltam inkább beleírom,h ne legyen akkora űr. De semmiképp nem tervezek újabb babát,szóval azzal nem lesz gond:)

2010. jún. 28. 18:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ekkor már úgyis mindegy, hogy miért maradt ki. A kifogásuk ugyanis mindkét esetben ugyanaz lesz: "miből gondolja, hogy ekkora kihagyás után még stabil, biztos tudással rendelkezik a szakmáján belül?"

Akkor már inkább hazudj valamit, hogy az alatt az idő alatt családi vállalkozásban dolgoztál, csak becsődölt, vagy valami. A GYESt meg egyáltalán ne írd be.

2010. jún. 28. 19:07
 6/9 anonim válasza:
Szerintem semmiképp se hazudj, ahogy az előző írta, mert, ha véletlen rákérdeznek, te meg habogsz akkor azonnal levágják, hogy kamuztál és az rettentő ciki. Nincs miért szégyenkezned a 11 év gyes miatt. A munkáltató is legalább tudja, hogy már túl vagy a gyerekmizérián. Mondjuk az valószínű, hogy ekkora kihagyás után kvázi pályakezdőként fognak kezelni a beosztás és a fizetés tekintetében is.
2010. jún. 28. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Rettentő ciki. Hát ja. Csak éppen ha ez is van, akkor sincs semmi. Legfeljebb akkor már megmondod nekik, hogy mi is volt valójában, úgysincs semmi vesztenivalód. Elmondod, hogy azért nem mondtál igazat, mert ismered a munkaerőpiaci helyzetet, és tisztában vagy azzal, hogy bármi hülyeségért kiszórhatnak, neked meg kellene a munka. Aztán vagy méltányolják ezt, vagy nem, de mindenesetre nagyobbat nem bukhatsz rajta, mint azon, hogy be se hívnak, mert a 20 éves HRes csaj egyből kiszór egy 7 másodperces önéletrajz-átnézés után, mint "nem megfelelőt".

Sajnos nincs olyan recept, ami mindenhol működne, a munkaadók is emberek, egyiknek ez tetszik, a másiknak az, de abból szerintem semmi bajod nem lehet, hogy próbálod maximalizálni az esélyeidet.

Nem te találtad ki ezt a rohadt vadkapitalista éhendöglős rendszert ami most van, neked nincs miért szégyellni magad!

2010. jún. 28. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is furán nézett volna ki a 10 év szünet, jó hogy beleírtad,

Hát nem irígyellek, nehéz lesz, nem a gyerekek miatt (ekkora gyerekek vadkapitalistáknak sem számítanak mert nem kell őket betegen elhozni a bölcsiből), hanem a 10 év kihagyás miatt.

A személyes résznél ne tüntesd fel őket külön, nem kell a nevük sem, erre ma már nem kíváncsiak, igazából nincs is személyes rész az önéletrajzban már.

Szerintem nézz meg néhány önéletrajz mintát a neten mert az elmult 15 évben nagyon megváltozott minek kell benne lennie, hogy kell kinéznie. Sok szerencsét

2010. jún. 28. 21:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!A legkisebb fiam már rég elmúlt 8 éves(addig lehettem otthon főállású anyaként,mára elmúlt 16 éves) már majdnem 9 éve dolgoztam egy cégnél,ami most -mily meglepő-becsődölt:S szóval "pályakezdő" már nem leszek:)
2010. jún. 29. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!