Az orvosok ténsleg 80-100 órát dolgoznak / hét, átlagosan?
Papíron igen a valóságban nem pl. engem papíron 3 órát műtöttek, felébredtem az altatásból és látom, hogy a dokim a diablós szettjét mutogatja laptopon az altatóorvosnak.
Konzultációra mentem vártam, 4 órát a dokira, mert nem akarta a nővérke felébreszteni, majd megjött és további 1,5 óra telt el az első páciens behívásáig, 3-4 perc/páciens sebességgel lement 5 ember, majd ismét 2 óra várakozás és behívott engem is.
Fekvőbetegként áttoltak a vizsgálóba 7-kor, 14.40-re meg vissza a szobámba, maga a vizsgálat durván 6 perc volt. A doki szidta a másikat, hogy megint alszik az a barom, pedig ügyeletes, a nővérke meg mondta neki, hogy te vagy beírva a 24 órás ügyeletre.
Mennyit is dolgoznak?????
Valószínűleg eltérő az egyes kórházakban, szakorvosi rendeléseknél.
Családtagról tudok nyilatkozni, ő 8-16 óráig dolgozik a kórházban, de sokszor pl. később megy be de sokszor előbb is haza szokott jönni. Van magánrendelése egy héten kb. 2-szer vagy 3-szor pár óra, ügyelni szokott ha beosztják de ügyeletben aludni szokott, nem igazán szokott lenni munkája akkor.
Ha tenylegesen ennyit dolgoznanak(nagyfoku koncentracio, ha mutetet vegez, stb.), akkor sok hiba lenne.
Munka rovasara menne, ha tenylegesen ennyit toltenenek aktiv munkaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!