Kormánytisztviselők! Hogy változik a béretek az új törvénnyel?
Kormányhivatalban, sehogy. Vagyis csökken, mert a törvény alapján jócskán veszítünk a szabadságainkból, és az ebédidő is munkaidőn kívül lesz. Plusz juttatás nálunk nincs, semmi.
Nem tudom, mi ezzel a céljuk, másodállás nélkül megélni sem lehet ennyiből. Ennek ellenére még várok, óriási a feszültség nálunk, kell hogy emeljenek előbb utóbb, mert mindenki feláll. (Minimum egyetemi/msc diploma kell hozzánk, nem mancikák vagyunk)
Az benne van a törvénybeb, hogy kevesebb nem lehet a mostaninál. Tehát vagy ugyanennyi marad, vagy emelkedik.
(Utolsó: z ebédidőt nem munkaidő után kell kiadni, hanem azon felül. Meg kellene tanulni szöveget értelmezni, főleg ha közfeladatot látsz el).
Utolsó, nincs baj a szövegértésemmel, köszönöm. ;)
Eddig a munkaidőben benne volt az ebédszünet, 8 óra, pont. Ezzel szemben mostantól munkaidőn túl számít.
Dec. 21-én fogadtak el új törvényt a kormányzati igazgatásról :( 2018.évi CXXV. törvény...
Nálunk nem lesz emelés...
"Eddig a munkaidőben benne volt az ebédszünet, 8 óra, pont."
Akkor most majd le kell dolgozni, mint sok más munkahelyen...
Nos, aki lepontozta a #7-est, nézze meg a mostani időbeosztását XD
munkaidő 7:30-tól 16:30-ig XD
#6-os vagyok.
Az én fizetésem bruttó 250e-ről bruttó 320e-re nőtt volna. De az enyémet direkt megnyomták, ezt el is mondták, mert ott akartak tartani. Az átlag ennél kevesebb emelést kapott. Bruttó 20-30e emelés volt átlagban.
Én azonban éltem a lehetőséggel és váltottam. Nem fogadtam el az új feltételeket, ezért kaptam végkielégítést és bár a mostani munkahelyemen közalkalmazottként sem keresek többet, de jóval több szabadidővel jár. Napi 2 óra helyett 20 percet utazom. A munkahelyen sincs kártyás beléptetés, mint ott ahol kormánytisztviselő voltam. Nem kell minden perccel elszámolni. A lényeg, hogy a feladatok meglegyenek. Van hogy este 6-ig bent vagyok, sőt néha hétvégén is be kell menni kvázi szivességből, de máskor 2-kor simán eljövök. Ha napközben ki kell ugranom valamiért, simán megtehetem, nem érdekel senkit. Amíg egyik fél sem él ezzel vissza, addig mindenkinek ez így előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!