Hogyan tudhatom meg, hogy jelenleg alkalmazott vagyok -e?
Gyesen lévő anyuka vagyok, elméletileg még egy munkaerő kölcsönző cég alkalmazottja. A történetem hosszú, de nagyon röviden leírom. Amióta elmentem Gyedre semmilyen papírt nem kaptam tőlük (felmondásit sem) és egyszerűen nem lehet velük kommunikálni (levélre nem válaszol, telefonban hazudik, irodájuk jelenleg több száz kilóméterre van tőlünk -ha van- stb...). Most fizetési felszólítást küldtem nekik a munkaügyi bíróságon keresztül hogy az állásidőre járó pénzt fizessék ki, de már több hónapja csend van. Azt szeretném most megtudni valahogyan, hogy egyáltalán még alkalmazott vagyok -e? O.o
Szeretnék valakivel beszélni -egy élő emberrel végre- aki segíteni tud. Szerintetek hová és kihez fordulhatnék ilyen ügyben aki tanácsot és segítséget tud adni? Ügyvédre nincs pénzem :(
Válaszaitokat előre is köszönöm!
személyesen menj el hozzájuk
ill a munkaügyi főfelügyelőségen kérj tanácsot
+ cégbíróságon ellenőrizheted léteznek-e egyáltalán még
ja és nem értem, az állásidőre járó pénzt hogyan akarod rajtuk behajtani? ha gyesről visszamennél dolgozni, azt írásban be kell jelenteni nekik és adott napon a MUNKAHELYEN MEGJELENNI, ha nem tud foglalkoztatni, írásban hazaküld és akkor jár neked az állásidőpénz
"cégbíróságon ellenőrizheted léteznek-e egyáltalán még" már ellenőriztem, igen léteznek.
"a gyesről visszamennél dolgozni, azt írásban be kell jelenteni nekik" ez többször is megtörtént, választ nem kaptam
"adott napon a MUNKAHELYEN MEGJELENNI" a volt munkahelyem azóta megszűnt, hová is jelentem volna meg? :)
Ez már mind megtörtént, csak nem akartam leírni mert hosszú. A munkavédelmi felügyelőségre viszont be fogok menni. Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!