Nettó 150. 000ft és 250. 000ft fizetés között nagyobb az életszínvonalbeli különbség mint nettó 400. 000ft és 700. 000ft között?
Szerintem önmagában semelyik nem jár olyan hatalmas életszínvonal emelkedéssel. Előbbi éves szinten 1,2 millió Ft-ot jelent, az utóbbi 3,6 millió Ft-ot.
Persze, ha választani kell akkor utóbbi, de egyébként csak akkor, ha hosszútávon szemlézzük, legalábbis szerintem.
150 ezer Ft pedig iszonyat kevés, a 250 ezer Ft pedig szimplán kevés ahhoz, hogy az ember ne csak vegetáljon.
Ez az autó nem 5 éves hanem majdnem 6, a legkisebb Audi ráadásul abból is a kínálat alja...
Ráadásul az ilyen rengeteget futott kocsikat azért adják el mert jönnek a fél milliós szervíz számlák...
Amúgy a realitás, hogy a józan ember nem költ 3-6 havi bérének megfelelő összegnél többet kocsira hacsak az nem munkaeszköz.
Inkább szerintem 250k-ról 400k-ra való ugrásnál érzékelhető nagyobb különbség, mert jóval többet tud eltenni az ember, de ahogy írták is, nem mindegy, hogy saját lakás vagy albérlet és milyen egyén, nem átlagos kiadása van az embernek. 1 főre normális étkezéssel, alkalmankénti szórakozással és 1-2 új ruhával pl. olyan havi 200 ezer forint az, ami korrekt, beleértve így a telefontól kezdve az utolsó szappanig mindent és akkor már bőven minőségi ételeket vesz, többször akár rendelt is, desszert, szórakozás stb stb..
Alapvetően azt gondolom, hogy 450k-nál már ha albérletben is él valaki, nincs nagy gondja a megélhetéssel, annyiból lakástörlesztő is röhögve kitelik, 700k-nál meg aztán végképp és marad legalább bőven tartalékba, luxusnyaralásra, drágább műszaki cikkekre is például.
Szerintem nettó 400-500k felett, ha napról-napra vesszük az életszínvonalat, sokkal kevésbé van változás, mint mondjuk 150 helyett 250-et keresni, bár szvsz ez jóval bonyolultabb kérdés mint sem hogy egy ember egy élettapasztalattal meg tudja válaszolni.
Természetesen el lehet járni nagyon drága éttermekbe és lehet bérelni lakást/házat akár félmillióért is (vagy törleszteni ugyanennyit sajátra), de én úgy látom, hogy nettó félmillió felett elsősorban inkább arról van szó, hogy mennyi idő, amíg egy-egy nagyobb kiadásra összejön a pénz (lakás/ház/autó, KP vagy önerő).
Én ezt onnan veszem, hogy én megjártam a jövedelemlétrát a minimálbértől a nettó hétjegyűig, de nyilván másnak mást fog jelenteni a magasabb jövedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!