Tényleg megeri biztonsagi őrnek menni?
Haverom ezt vegzett, fegyveres vizsgaval, es mar tobb helyrol is visszahivtak. Pl Auchanban dolgozol 15 napot havonta, kb 10-12 orakat es a fizu kb 200-220e kozott van es januarban fizetesemeles is lesz. Vagy pl telephelyen is 24 oraban,10 napban asszem es ott is 200-220e. Pestre is keresnek embert es ott ugyanennyi, plusz fizeti munkaltato bejarast, szallast is.
Tenyleg ennyire jol megfizetik akkor? Januartol indul kepzes, kb 5 honapos es gondolkodok hogy elkene menni.
Milyen melo amugy? Nagyon lenezik az embert? Stresszes?
1. A 200-220 ezres fizetés enyhén szólva soknak tűnik. Ennyit nem keresnek a biztonsági őrök, még rengeteg extrával (fegyvervizsga, nyelvtudás, stb.) sem. Max 1000-ből 1, aki nagyon kifogja.
2. A bejárás, szállás támogatása is igen ritka. Ha mégis találsz ilyet, azt meg kell ragadni!
3. Az 5 hónap kicsit soknak tűnik a képzéshez. Ennyi nem kell ehhez a szakmához, még 1 hónap is sok hozzá.
4. A telephelyi meló általában nagyon lájtos: ülsz, dokumentálgatsz, néha körbemész (kis túlzással). Az áruházi meló már "keményebb": folyamatosan állsz, járkálsz, figyelsz, le nem ülhetsz. Régen az áruházi melót sokkal jobban megfizették a telephelyinél, de mára ez a különbség is eltűnt.
5. A szekus szakma a leginkább lenézettek közé tartozik.
Összességében biztonsági őrnek éri meg a legkevésbé elmenni! Inkább nézz körbe és találj valami normális szakmát! Ha nagyon szorul a hurok, átmeneti megoldásnak talán jó, de hosszú távon nem szabad ezzel tervezni.
biztos van, aki alkalmas rá vagy olyan az életvitele, de szerintem kevesen.
én csak rendes 8 órában voltam 3 hónapig éjszakai portás egy helyen, ameddig nem volt más. első hétben még úgy elfoglaltam magam...utána kezdődött a szenvedés...kb. 1-2 ember fordult meg arra éjszaka, akiket be kellett engednem, volt amikor nem jött senki. engem is figyeltek kamerával, meg ugye nekem is figyelni kellett a területet. előttem lévő embert is azért küldték el, mert szolgálatban lefeküdt aludni...:D én bírom az éjszakázást, de ha nem történik semmi, az azért idegörlő egy idő után.
Szia Kedves Kérdező,
Szerintem a személy és vagyonőri munka egy jó munka. Azért jó munka mert az utóbbi időkben már megfizetik és érdemes elmenni. Az a legjobb benne hogy igazából nincsen olyan nagy feladatod. Gyakorlatilag a létedért fizetnek meg, mert ott álsz. Az áruházakat érdemesebb elkerülni az a rossz ágazata a szakmában. Áruházakban úgy van, hogy óránként váltjátok egymást egyszer álsz az üzlettérben, másik órában a kamera előtt ülsz és nézed a kamerát. A jobb ága a szakmának az a fegyveres biztonsági őr (pénz, értékszállítás az jó) vagy telephely őr is jó, mert ha nincsen kamera ami téged is megfigyelhet akkor aludhatsz ha 24 óra munkából 8 órát simán. Szerintem sokkal jobb a biztonsági őri munka mint egy sofőrnek akinek szétmegy a dereka a sok üléstől vagy egy fizikai munkánál is jobb ahol úgyszintén tönkremegy az ember szervezete hosszabb távon (pl gyári munka, raktár, epítkezés). És a legfontosabb ebben a munkában az, hogy stresszmentes. Persze vannak olyan helyek, cégek ahol még kutyaként bánnak a vagyonőrökkel, és b-a-sztatják, de sok helyen a magad ura vagy nem csesztetnek, nincs min stresszelni. A fizetés attól függ, hogy mennyire nehéz munkát vállalsz el, meg az óraszámtól, de kb a 160 - 260 ezer forint között mozog nettóban, sok cégnél meg tudsz keresni 200 ezer felett, csak sok az óraszám, de nem olyan durva lehúzni 12-14-16-24 órát mert nem fáradsz el, gyorsan telik az idő ha közben csinálsz valamit (pl lehet ez a munka mellett tanulni is ha telephelyen vagy őr) A negatív oldala az az, hogy a cégek durván 90%ánál nincsen fizetett szabadság, ha el akarsz menni nyaralni elengednek de nem fizetnek egy forintot sem. Ha beteg vagy azt sem fizetik ki. A normálisabb cégek azok bejelentenek téged, sajnos még mindig sok ember dolgozik a szakmában feketén, de bőven nem annyian mint régen. Nincsen munkaszünet, az ebédedet, ételedet ott kell megenni ahol vagy. Sajnos még mindig nagyon-nagyon le van nézve a szakma, ezzel együtt kell élni, ne zavarjon téged, mert a fizetésed több mint egy tanáré.
Remélem, hogy tudtam segíteni neked. :)
Igen, megéri. Bár attól függ, mint más is írta, hogy hova. Nem mindenhol jelentenek be. Nem mindenkinek való, ha valaki a pörgést szereti, az ne menjen annak, meg az sem, aki nem bírja az éjszakázást.
Dolgoztam én is máshol, pontosabban gyári melósként autóiparban 4,5 évig 3 műszakban, aztán 2 évig anyagmozgató voltam szintén egy autóipari cégnél. Na, nekem ez volt a halál, kemény fizikai munkák voltak ezek. Ezért csináltam meg egy vagyonőri okj-t és szinte egyből eltudtam helyezkedni. Volt mikor kézimeccsekre, rendezvényekre hívtak, az nagyon jó plussz. Persze figyelni kell ezeket, ha van ilyenre lehetőség.
Én 2 éve dolgozom egy cégnél a portán. Nem egyedül vagyok, tudunk netezni, tv-t nézni, akár aludni is, persze ha a másik ébren marad :D
Most németül tanulok, hogy kitudjak menni Ausztriába ebbe dolgozni. Szerencsére a tanulásra jut idő, és így tudtam megcsinálni a jogsit is, ami műszakozásnál nekem nem ment.
Szóval szerintem próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!