Külföldi munka Európán kívül? Malajzia, Szingapúr.
Sziasztok!
24 éves nő vagyok, 3 éve élek külföldön egyedül. Van 5000€ megtakarításom, ebből szeretnék valamit lépni. A hajó opció lenne, de van egy cicám, akitől nem válnék meg (ő az egyetlen családom, cipelem minden országba magammal :)). Angolul jól beszélek, de végzettségem nincs, a pénz hiánya sajnos leszűkíti a lehetőségeket :( Nem vagyok buta, csak kicsit belefáradtam, hogy egyedül vagyok.
Malajzia, Szingapúr, Új-Zéland vagy USA lenne az a hely, ahol szívesen letelepednék, de nem felelek meg a work visa követelményeinek. Milyen lehetőségek vannak Európán kívüli munkára? Hogyan lehetne egy fiatalnak az álmait összehozni egy átlagos életre? :)
Minden tippnek, információnak, esetleg saját tapasztalatnak nagyon örülnék.
Hidd el, az árva gyerekek nem lustaságból nem tanulnak tovább. Teljesen más világ. Ezen nem is vitatkozom.
Köszönöm, de jelenleg szoftvertesztelő vagyok Észtországban (végzettség nélkül) és nem tervezem a takarítást vagy a bébiszitterkedést Németországban.
A kérdés továbbra is arra irányult, hogy milyen lehetőségek vannak az említett országokban.
USA, Új-Zéland mindkét helyen komoly pontrendszer van. Ha megfelelsz a pontrendszernek, megvan az általuk kért nyelvtudás, megfelelő szakma, és szakmai háttér akkor van esély oda kimenni. A pontrendszer követelményeit a neten megtalálod.
Ázsiai országokban diplomával tudsz angolt tanítani vagy céget alapítani aminek egyik követelménye, hogy helyieket kell alkalmaznod. Letelepedést nem fogsz kapni, de így van esély dolgozni kint.
Szoftvertesztelés... akkor meg nem értem mit problémázol. Megcsinálod az istqb vizsgát, meg fejlesztesz kicsit az angolon, aztán oda mész ahova akarsz.
Nézz meg egy olyan céget mint mondjuk az EPAM, állandóan van egy rakás teszter kiírásuk, és igen, Ázsiában is.
Nem problémázom, csak információt gyűjtök erről a platformról is.
Köszönöm az építő jellegű választ. Dolgozni szeretnék ott, nem elsősorban letelepedni. Most van tervben a nemzetközi nyelvvizsga, cégalapításban sajnos nem vagyok jártas. De elkezdtem tanulmányozni a kritériumokat.
Haha jok ezek a kommentek....
Malajziaban elek 5 eve.... Sokkal jobb az eletminoseg, mint Europaban. Ha akarjatok, kifejtem.
Hogy tudsz kijonni Malajziaba konnyen? Hazassag utjan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!