Vám és pénzügyőr tiszti vagy gazdálkodás és menezsment szakra jelentkezzek?
Nem értem hogy jön a vám és pénzügyőr képzés a politikához. Ha a politika érdekel annak sok értelmét nem látom.
És mit értesz azalatt, hogy érdekel a politika? Elméleti síkon szeretnél foglalkozni vele vagy politikus akarsz lenni? Ha előbbi akkor kézenfekvő például egy politológia alapszak, amire érdemes ráhúzni egy mestert is, aztán politikai elemzővé képzed magad. Az elhelyezkedés azonban nem garantált és nehézkes, szorgalmasnak, kitartónak és elhivatottnak kell lenni.
Másik lehetőség, hogy meghagyod a politika iránti érdeklődésed egy hobbinak, és elvégzel egy közgazdász vagy egy jogász képzést például. Ezek mondjuk ELTEn vagy Corvinuson végezve még jobb "beugrók" is a politikai életbe, mint egy politológia alapszak. Nem utolsósorban piacképesebbek is. És a politika iránti érdeklődésed sem kéne feladnod, mellette/utána ugyanúgy elvégezhetsz egy Politológia BA-t.
#12 Van fogalmad arrról mit beszélsz?Vám és pénzügyőr kezdőfizetés 200 nettó felett van és mindenféle juttatás,lakástámogatás,kafeteria,sportolási lehetőségek,már az egyetem alatt jár akár 80-90 ezer forint ösztöndíj,első éveseknek ingyen kollégium,ingyen kaja,ingyen ruha stb..
Hát szerintem a vám és jövedéki igazgatás színtiszta politika.Politológia meg csak egy büfészak
14-es:
Egyrészt mihez képest jó. A nettó 200 ezer egy tisztességes fizetés, de egyrészt ennyi maximum juttatásokkal van a kezdő fizetés, másrészt például az általad említett közgazdász diplomával jobb pénzt lehet keresni. Plusz nem vagy annyira lekorlátozva, sokkal több fejlődési lehetőség. Vám és pénzügyőrként nagy karriert nem lehet befutni.
"Hát szerintem a vám és jövedéki igazgatás színtiszta politika.Politológia meg csak egy büfészak"
Szerintem meg nem léteznek rozmárok. Akkor nem is léteznek?
A vám és pénzügyőr képzésnek köze sincs a politikához, szó sincs róla, hogy színtiszta politika lenne. A színtiszta politika az a politológia szak. Rendészeti képzésen minimálisat belekóstol az ember a politikatudományokba, de nagyon elhanyagolható hányada ez a képzésnek. Ha pedig annyira tisztában vagy vele, hogy mi büfészak és mi nem akkor nem értem a kérdés funkcióját.:)
Hogyhogy nem lehet nagy karriert befutni?Egy nap akár ezredes is lehetek.
Szerintem a vámpolitika az politika.A gazdmennek több köze lenne a politikához?
Valóban lehetsz, csak ezt elsősorban kapcsolatok segítségével lehet elérni, és kihalásos alapon megy leginkább a dolog. Ezzel szemben versenyszférában dinamikusan tud egyre feljebb lépkedni a ranglétrán az ember ha vezetői ambíciói vannak. De még csak nem is simán a vezetői ambíciókról van szó, hanem arról is, mennyivel egyszerűbb állást váltani, jobb helyekre bekerülni, magasabb fizetést szerezni.
A vámpolitika valóban politika. Ez egy tárgy a 60-ból mondjuk. Ha neked ez a színtiszta politika hajrá, én nem lebeszélni akarlak.
A gazdmennek annyiban lenne több köze a politikához, hogy viszonylag sok tárgy foglalkozik az állam szerepével a makrogazdaságban. Hol közgazdasági elméletek szempontjából (Makroökonómia), hol gyakorlatiasabban, például Pénzügytanon monetáris és fiskális politikával adórendszeren, jegybank szerepén keresztül például. Közösségi gazdaságtan, Gazdaságpolitika, Összehasonlító gazdaságtan is politikához kapcsolódik például. Illetve BCE-ról tudok nyilatkozni például, hogy rengeteg politikatudománnyal foglalkozó tárgyat lehet (ingyen) felvenni, ha érdekli az embert a téma. Tehát összességében igen, ha az a kérdés melyiken lehet többet politikával foglalkozni, akkor GM.
Én úgy tudom többnyire jogi tárgyak vannak,a jog meg politikához kapcsolódik.Meg a NAV egy jelentős állami szerv.
Gazdálkodás és menedzsmentet nem annak érdemes tanulni,aki vállalkozó,üzletember akar lenni?
Esetleg még közigazgatásszervező szakon gondolkodtam,de az megint egy büfészaknak tűnik.
Ahhoz viszont nincs meg a pontom.Plusz nem kapok kollégiumot sem ott.
RTK-n adnak kolit.Meg itt a városban van gazdálkodásmenedzsment szak,ahova be tudok járni.
Más nem igazán jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!