Hatranyosnak/'cikinek' számít manapság az, ha valakinek 24 éves koráig az egyetemi (nappali) tanulmányai miatt nem nagyon volt még munkaviszonya, a gyakornoki munkákon kívül?
Nyáron diplomázom, két felsőfokú nyelvvizsgám és Erasmus tanulmányokat is folytattam, ugyanakkor kicsit hátrányban érzem magam, hogy sajnos dolgozni nem igazan dolgoztam még, leszámítva a néhai diák-melókat és persze a kötelező gyakornoki munkákat,ami diplomához kell.
Egy kicsit tartok tőle, hogy nehéz lesz munkát találni. Az utolsó félévemben (azaz a következőben) szeretnék suli mellett aktívan elkezdeni dolgozni.
Mindjárt 24 leszek és lány vagyok. Ti mit gondoltok erről?
Nem, minden diplomás munkaadó tudja, hogy meddig tart annak megszerzése. Főleg ilyen eredményekkel.
Sok helyen fogják várni viszont a szakmai tapasztalatot életkortól függetlenül, lehetsz akár 15, akár 35 éves is, ha elvárnak mondjuk 2-5 évet. Ha ez van, akkor próbálj valahova bekerülni, még ha nem is az álomfizetés, vagy álompozíció. De van, ahol meg nagyon szívesen látják a pályakezdőket. Szóval nem a korodon múlik.
Nem, sőt ez a reális.
Persze nem itt, a GYIK-en a válaszolók már 3 évesen dolgoztak, 6 évesen külön költöztek, az egyetem mellett napi 28-34 órát dolgoztak és 22 évesen vezérigazgatók voltak egy amerikai multinál 4,5M/hó fizuért!
Szerintem nincs okod félni. Valódi, aktív nyelvtudással és diplomával ilyen fiatalon könnyen el tudsz majd helyezkedni Budapesten és a nagyobb vidéki városokban.
A gyakornoki tapasztalatod is számít valamilyen szinten, de azért azt nem fogják teljesértékű munkának venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!