Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres most egy melós?

MisterTT kérdése:

Mennyit keres most egy melós?

Figyelt kérdés

Több mint 6 éve eljöttem Magyarországról.

Az lenne a kèrdèsem mennyit keres most átlagosan egy magyar melós pizzafutár vagy kètkezi munkás?

Vidèken vagy a Fővárosban van e különbsèg?

Persze nem akarok senki zsebèben turkálni csak az èrdekel javult e már a helyzet fizetès terèn?

Persze a kèzhezkapott fizetèsre gondolok.

2018. dec. 3. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Vidéken dolgozok multinál bérszámfejtésen, nagyjából ugyanaz a helyzet évek óta. Most is minimálbért+műszakpótlékokat fizeti a cég a termelésben dolgozó betanított munkásoknak (18-22 között 15%, éjjel 30%), míg a QS, gépbeállítók, raktárosok a garantál bérminimumot kapják a műszakpótlékkal. Ezen felül iskolakezdési támogatást ad a cég, 13. havi fizut, havi 6 ezer étkezési támogatást és pluszban jön a munkába járás költségeinek támogatása 86%-ban.
2018. dec. 3. 21:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Jó de Ft ba vagy Euróba az mennyi?
2018. dec. 3. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Konkrétat nem tudok írni, tekintve hogy a gyerekek miatti adókedvezmény, friss házasok kedvezménye miatt is jelentősen változik a nettó fizu, valamint nem mindegy hogy valaki 2 hét éjszakai műszakot tol végig a hónapban és mellette egy de-t és egy du-t vagy úgy jön ki hogy 2 de, 2 du és egy éjszakás, nem fix havi fizu van egyénenként se, hát még az egész termelést nézve.

Magára a rendszerre gondoltam, hogy évek óta változatlanul így megy nálunk a fizetés, az emelkedés csak a bérminimum növekedése miatt van. Ha érdekel konkrétabban megnézheted mennyi most és mennyi volt 2012-ben a garantált bérminimum és mondjuk 2 gyerekre járó adókedvezmény majd 5 hétre random kitalálsz egy műszakbeosztást (de-du-éj-de a legtöbb helyen a beosztás) a pótlékok miatt, de én most ki nem számolom Random Józsi havi fizuját. A budapesti leányvállalat ugyanígy fizet, szóval ennél a cégnél nem befolyásol, hogy az ország melyik gyártelepében melóznak. Hűségdíj 5 évente br. 30 ezer forintos fizuemelés, ezt lefelejtettem, de a termelésben dolgozók többsége már az első emelés előtt felmond, úgyhogy ezzel nem feltétlen kell számolni.

2018. dec. 3. 21:51
 4/9 anonim ***** válasza:

A pizzafutárt azért nem nevezném melósnak.

Melós az a mozdonyvezető, a vasműben az olvasztár vagy a gyógyszergyárban az üzemben dolgozók. Ezeken a helyeken van normális fizetés is.

Br. 400 környéke.

2018. dec. 3. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Székesfehérváron multiknál olyan nettó 135-180. Túlóra nélkül. Cége válogatja.
2018. dec. 3. 22:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyárakra gondolok.
2018. dec. 3. 22:29
 7/9 TappancsMancs ***** válasza:
Kérdező a neten megtalálod az idei minimálbért és a garantált bérminimumot is, majd hozzáadod a műszakpótlékot.
2018. dec. 4. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem elég szépen nőttek a fizetések.(Magyarországhoz képest)

Annak köszönhetően hogy rengetegen kimentek külföldre dolgozni ami munkaerő hiányt eredményezett, a másik hogy vége lett a világválságnak beindultak a gyárak és a termelés és az igények.

Ma olyan munkaerő hiány van hogy 40 meg 100 ezereket fizetnek ha a munkahelyre viszel embert aki ott marad 3 hónap után is.

6 évvel ezelőtt hol volt ilyen?6 évvel ezelőtt örülhettél ha 150 önéletrajzból benne leszel abba a kiválasztott 5-ben akit felvesznek gyári melósnak.

Mikor kijöttem az iskolából és próbáltam elhelyezkedni a szakmámba (7 évvel ezelőtt) vagy azzal küldtek el hogy nem keresnek munkaerőt vagy hogy pont hogy leépítés van.

Ma meg hívogatnak meg küldözgetik a munkaközvetítő cégek az állásajánlatokat hogy nem e dolgoznék a szakmámban úgy hogy 0 tapasztalatom van.

Az meg hogy vidék vagy főváros ez nagyon szakma és foglalkozás függő.

Van olyan foglakozás vagy szakma amivel ugyan annyit vagy többet lehet keresni vidéken mint a fővárosban.

Sokan ezért nem is költöznek fel a fővárosba mert Budapesten eléggé elpofátlankodtak az albérletárak.

2018. dec. 4. 23:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom... -De nem fogok matekolni meg bèrszámfejteni itt a neten.

Azèrt kèrdeztem ,mert válság idelyèn kimentem èn is külföldre mivel el lehetetlenítettek ès 100xos kamattal fizettetèk ki a tartozásom.

Azóta összeszedtem magam..

Azèrt kèrdezek konkrètumot ,mert bevinnèk párszáz ukránt ès román munkást dolgozni ha ilyen jó a helyzet!

2018. dec. 5. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!