Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mely munkával dolgozhatnék...

Mely munkával dolgozhatnék laborban?

Figyelt kérdés

Szeretem a biológiát, és ha van idő, szívesen nézek a tévében hozzá kapcsolódó filmeket, vagy olvasok utánna egy-egy tetsző dolognak. Jövőre lesz 2 emelt érettségim, egyik biosz, másik informatika. Az informatika is érdekel, de csak gépekkel nem dolgoznék. Ezen kívül lesz egy középszintű érettségim kémiából. A fizikát is szeretem, de abból inkább 4-es vagyok, de a metek jól megy.

Nem riaszt vissza, ha sok éven keresztül kell tanulnom, ennek ellenére nem szeretnék orvos lenni. Inkább dolgoznék egy laborban kutatóként.

Úgy gondoltam, hogy egyetemen elősször sima biológia szakra mennék, és utánna képezném magam tovább. Ez így jó döntés szerintetek? Mármint a célom eléréséhez?

Csak az a baj, hogy nem nagyon tudom a szakmák pontos neveit. Kutató genetikus, ilyen-olyan biológus, de még ez sem pontos. Egyáltalán meg lehet élni ilyen munkával?

2010. jún. 26. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:

biológus, mikrobiológus, állatorvos, gyógyszerész

ne biológia, hanem biológus szakra menj...a biológia szak az tanári szak

2010. jún. 26. 22:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Csak még biológuson belül nem tudom hogy mik a lehetőségek.

Hmmm... én úgy tudom, hogy biológus nincs alapképzésben, csak sima biológia.

2010. jún. 27. 00:58
 3/3 czibles ***** válasza:

én inkább mérnök infóra mennék a helyedben az szerintem biztosabb állás.

és ezen belül tudsz specializálódni (ha még mindig szeretni fogod) egészségügyi mérnöknek. ez után nem néztem utána úgyhogy nem tudom, hogy pontosan mi ez, de téged hátha érdekel:

[link]

2010. jún. 27. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!