Most hogy a közszférában létszámstop van, a közgazdászoknak szinte lehetetlen elhelyezkedniük?
10, írtam, hogy igen. Nem tudsz olvasni?
A rugalmas munkaidő úgy működött, hogy "9 előtt ne gyere dolgozni". Kösz, de akkor elvinni el tudom, de elhozni már nem a gyereket.
2) ha bármikor hamarabb elmentem, a Nexxonos beléptető csak akkor vette "ledolgozottnak" a munkaidő rövidítést, ha az elkövetkező napokban 6 után bentmaradtam, mert csak onnan számolta a "túlórát", nem 5-től, mint ami a munkaidő vége.
Én is azért váltottam a versenypiacról, mert nem akartam a gyerekemet csak fényképről ismerni. :)
A munka itt sem nyugis, de van hétvége, naponta csak 8 óra munka, rugalmas munkaidő, kevesebb bér. De nekem most pont erre van szükségem, még kevesebb bérért is megfelel...
A multiknál erős előitélettel fogadják azt aki a közszférából jön hiába van meg a végzettsége.
A másik probléma a megfelelő nyelvtudás hiánya.
Először is a hírhedt aktatologató közszolgálati munkastílus miatt.
Másodszor meg azért mert aki hosszú éveket dolgozott közigazgatásban azt elég hosszan kell betanítani a vállalati adminisztráció működésére és erre nincs idő.
A harmadik a napi munkához szükséges élő nyelvtudás hiánya.
Ez általánosítás.
Több évtized után kerültem a közszférába, mivel az életemben akkor éppen az volt a megfelelő. Én ettől még nem vagyok rosszabb másoknál.
Már bocsi, de ne az alapján ítéljenek meg, hogy dolgoztam pár évet a "másik oldalon" is.
Egyébként a közszférában is a fejétől bűzlik a láb. Ha a vezető megfelelő, akkor egy ügyintéző nem csak az aktákat tologatja és kávézik egész nap. Sz@r vezető (vannak) semmi mást nem idéz elő, mint a dolgozók közötti konfliktusokat, feszültségeket.
Ez igaz a versenyszférára is...
???
Nem értem a kérdést. Közgazdász nem azt jelenti hogy kizárólag közszférában dolgozó gazdász. Van több közgazdász ismerősöm, egyik sem dolgozik a közszférában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!