Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másnak is hányingere van a...

Másnak is hányingere van a magyar munkaerőpiactól?

Figyelt kérdés

Nekem az a problémám,hogy alig van normális cég.

Műszaki MSC diplomám van, nem egy helyen dolgoztam már, 2 idegnyelven beszélek folyékonyan,van szakmai tapasztalatom is.

A legnagyobb baj,hogy a magyarországi nemzetközi cégek többsége, azért van itt, mert itt olcsóbb a munkaerő, a mérnöki fejlesztő munka meg különösen.

A cégek, ahol én dolgoztam, mind fluktációval küzd,mivel egyszerűen nem akarnak bért fejleszteni.

Újabban kitaláltak, egy nagyon menő juttatást, az egészségügyi szolgáltatásokat.A lényege,hogy a cég szerződést köt egy privát EÜ szolgáltatóval és a munkavállalók kezeltethetik magukat a cég kontójára.Videóra kellene venni, amikor a friss diplomás "növendékek" isszák a HR-es szavait, "svájci Medicoverrel vagyunk szerződésben".

Aztán, kiderül,hogy a cég a legolcsóbb csomagot vette meg, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, amit nem megerőltető kifizetni.Ellenben, fogászati kezelést (mondjuk tömést) vagy MRI vizsgálatot nem tartalmaz.

De, a fizetésekkel is komoly baj van.Azért műszaki diplomásként ne kelljen már nézegetnem a Sparban a szalámi árát.Utóbbi valós eset, frissen diplomázottként elég sz_rul kerestem.

Annál a cégnél mindig panaszkodtak a HR-esek, meg a vezetők."Nincs megfelelő ember". A kezdőket nem szerették annyira, a tapasztalt meg szerintük túl sokat kér.

Jelenleg olyan cégnél dolgozom, ahova nagyon nehéz bekerülni, többször pályáztam már és csak a 4. volt sikeres.

Ez a cég meg megteheti,hogy válogat, mivel sokkal többet fizet, mint a többiek.Évente van rendes fizetésemelés és nem csak br 10-15e forint.

De, az ilyen munkáltató nagyon ritka Magyarországon és ez a probléma.

2018. nov. 1. 17:18
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Itt egyik cég se akar fizetni normálisan. Még mindig úgy viselkednek mint amikor munkanélküliség volt. Sok cég fog ezért bezárni, de meg is érdemlik.
2018. nov. 1. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Orvos mit mind, ha ennyitől hánynod kell?

Amúgy, igen, vacak a hekyzet és vizfejű az ország.

Fizu emelés akkor van, ha céget válasz. Ez így megy 20 éve a mérnöki szakmában.

2018. nov. 1. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
CSak neked van eleged, te vagy az egyetlen, köszönjük a szellemi masztit
2018. nov. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!