Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéken milyen szakmával...

Vidéken milyen szakmával lehet boldogulni?

Figyelt kérdés

30/L informatikus vagyok. A férjemmel szeretnénk vidékre költözni, ő most marós egy cégnél, eredetileg is vidéki volt. Itt jó munkánk van, de sajnos semmire nem marad időnk, amit igazán szeretünk: természet, mozgás, kutyák, csend...

Elvileg távmunkában is tudnék dolgozni, de ezt egy picit bizonytalannak érzem, hosszú távon nem szeretnék ennyire egyedül maradni.

Szerintetek mit lenne érdemes tanulnom? Milyen szakmákat ajánlanátok a boldoguláshoz? Gondolkoztam én is a CNC-n, de nőként nem tudom, mennyire lennének lehetőségeim...

Igazából bármit szívesen vállalok, mert az informatikával boldogulok akkor is, ha fizikailag már nem tudok teljesíteni. Viszont szeretnék valamilyen másterületet is megismerni, szeretnék egy "b-tervet."

Ti mit választanátok?

2018. okt. 25. 10:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Informatikán kicsit pontosítsd. Programozóként nekem nincs problémám a munkatalálással vidéken(Pécs, Szeged).
2018. okt. 25. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a "Pesten maradunk" opciót választanám. Kicsit önsorsrontásnak hangzik nekem direkt kevesebb lehetőséggel rendelkező helyre költözni, és kevésbé keresett szakmát tanulni a jelenleginél csak azért, mert valami idealizált kép lebeg előttetek a vidéki életről.
2018. okt. 25. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Informatikusként vidéken is lehet boldogulni. Én nem maradtam Pesten, semmi pénzért nem is maradnék, felemészti az ember idejét az a város...
2018. okt. 25. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
"30/L informatikus vagyok." Ez mit jelent?
2018. okt. 25. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:

ma 12:10 -vel teljes mértékben egyetértek.

Írod, hogy nincs időtök semmire, de igazából vidéken is 24 óra egy nap... és ugyanúgy 8 óra a normál munkaidő. Egyébként sok esetben még kevesebb ideje lesz az embernek, elég ha azt nézzük, hogy vidéken sok embernek be kell járnia egy nagyobb városba a munka miatt. Emelett vidéken elég sok praktikátlan dolog van, amit most Pesten esetleg el sem tudsz képzelni. Például a boltok, posták, hivatalok nyitvatartása. Na mindegy napestig tudnám sorolni a contra vidék érveket...

Eleve nem értem, hogy 30 évesen miért vágyik az ember vidékre? De mindegy is...

Ha tényleg Bp-n vagy informatikus, akkor abszolút irracionális döntés a költözés, meg főleg a szakmaváltás.

2018. okt. 25. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:
2018. okt. 26. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!