Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állítólag nem találnak eladót...

Állítólag nem találnak eladót a fővárosi boltokba! Akkor engem miért nem vesznek fel angol nyelvtudás hiánya miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen próbálkoztam. 10-ből 7 helyen nőket keresnek, a többiben meg azt mondták hogy alap az angol nyelvtudás, mert sok a külföldi. Egy egyszerű zöldségesnél, sarki közértben is ezt a választ kaptam.

Akkor miért hazudnak hogy nincs munkaerő? Amikor igazából még árufeltöltőnek is diploma kell már! Ma is 6 helyen voltam, 6 “majd visszahívunk”-ot kaptam.

2018. okt. 15. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 10-ből 7 helyen mondják azt, hogy KIFEJEZETTEN nőket keresnek, de a maradék 3 helyen is a nőket preferálják, még ha nincs is nyíltan kimondva.
2018. okt. 15. 16:29
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Én meg visszakérdeznék, bocs: ha eladó szakmád van, akkor annyira nehéz lenne egy kicsit beszélni angolul? elvégre a suliban is tanultátok, gondolom.

Ha meg mégsem megy a beszéd, akkor ott az interneten a Duolingo - ingyen és bérmentve megtanulhatsz róla egy keveset angolul.

Eladónak nem kell felsőfokú nyelvvizsga, csak egy kis alap angol.

2018. okt. 15. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom merre próbáltad ezeket az üzleteket, de ha belvárosban akkor megértem a bolt tulajokat. Kijjebb, külvárosban talán kevésbé számít. Amúgy meg csatlakozom korábbi hsz-hez. Profi angolt úgysem kérnek, alapot meg munkától függetlenül is szerintem mindenkinek tudnia kéne már a mai világban. Nem olyan nagy kunszt egy alap szint.
2018. okt. 15. 17:18
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Fontos, hogy véletlenül se alkalmazkodj és fejleszd az angol nyelvtudásod, hanem inkább ne csinálj semmit, csak panaszkodj itt, hogy milyen igazságtalan a világ.
2018. okt. 15. 19:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem megy a nyelvtanulás sajnos, diszlexiás vagyok (ezt is segítséggel sikerült jól leírni)! Gépen tudok írni, de hiába próbáltam nyelvtanfolyamokat, sajnos nem megy bármennyire is akarom. Ez egy betegség😭
2018. okt. 15. 20:05
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, írtam tippet is - semmiféle tanfolyamról nem beszéltem.

Az egyik legjobb angolt tanulós oldal: "ott az interneten a Duolingo"

Kép, hang, szöveg, minden van, interaktív, stb.

Legalább annyit tegyél meg, hogy ránézel - totál jó!!

Persze, nem fogom erőltetni - a Te érdeked, nem az enyém. Ráadásul ingyen van.

2018. okt. 15. 20:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy annyit ne tudnál megtanulni, ami ehhez a munkához kell. Köszönés, számok, igen-nem, kér-e zacskót, kártya vagy készpénz, ennél több magyarul se kell. Ha meg netán gond van, oda lehet hívni az üzletvezetőt, aki normálisan tud angolul. Nálunk is rengeteg a külföldi, de ezt látom nap mint nap. 50-esek ülnek a kasszákban, amikor ők tanultak még orosz volt a suliban.
2018. okt. 15. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
N is az vagyok mégis megtanultam angolul és németül, de te hisztizz csak
2018. okt. 15. 20:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy példa:

egy hónapig voltam "beugrós" egy kis panzióban, nem beszélek angolul.

Ez alatt az egy hónap alatt "felszedtem" annyi angol tudást (többek között az ott lévő kollégát kérdezgettem, aki beszélt angolul), hogy amikor egyik alkalommal beállított egy külföldi pár és nem volt még ott a recepciós, akkor elmondtam a következő 3 mondatot folyékonyan ANGOLUL:

- az én nevem ...

- a recepciós még nincs itt, nemsokára jön

- és nem beszélek angolul :D

Persze a 3.-ik mondat után jót nevettek :-) Ennyi. Nem ördöngősség, csak egy hozzáállás, akarat kérdése :-)

2018. okt. 15. 20:58
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Jajj, meg ne egyétek már ezt a kamut, diszlexiás, meg segítséggel írta, persze :))))))
2018. okt. 16. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!