Miért gondolja a fiatal pályakezdő, hogy neki kapásból 400-600 ezres fizetés jár?
Az utóbbi időben sok fiatalt (23-27 éves egyetemről kikerült pályakezdők) interjúztatok különböző pozíciókra, és rettenetesen el vannak szállva a bérigényeik. Néhány példa, felírtam a legdurvábbakar:
- Raktáros: bruttó 350 ezer bérigény
- Logisztikai asszisztens: 410 ezer bruttó bérigény
- Ügyfélszolgálatos: 400 ezer bruttó
- Marketing asszisztens: 335 ezer bruttó
- Szövegíró: 400 ezer bruttó
- Rendszergazda asszisztens: 380 ezer bruttó
- Hr asszisztens: 440 ezer bruttó
Nagy multi cég vagyunk, elég jó fizetéseket adunk a tapasztalt szakembereknek. De miért gondolja egy frissen végzett egyén, hogy ekkora fizetés neki JÁR? Nulla munkahelyi tapasztalattal olyan arrogáns stílusban jönnek, hogy csak nézek. Persze vannak köztük normálisak, akik két lábbal a földön állnak, de a 90 százalék a fentebb leírt kategória.
#33: oké, akkor neki segíts rendszergazda melót találni, minimum bruttó 380-ért:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Én is meglepődtem, amikor titkárnőt kerestem - egyetemi végzettséggel nettó 200-300-at kértek heti 40 órás munkába...
Először még röhögtem, hogy iratrendezéshez, és gépeléshez minek egyetemi végzettség, egyáltalán milyen egyetem lehet :)
Aztán állásinterjúkon láttam, hogy persze, a lány tök buta volt, középsuli után nem akart dolgozni, hát elment buliegyetemre (mert ott lehet pasizni, bulizni, kolesz, szülők eltartanak, lesz diplomám...) és ahogy végzett az egyetemmel, ezt el is hitte, és nagyképűen előadta, hogy nélküle ez a cég (mármint a vállalkozásom) tulajdonképpen tönkremegy...
Végül nettó 110-ért vállalta el egy 20 éves csaj, sima érettségivel, 7 hónap után ma már 230-at fizetek neki, de tipp-topp működik minden, ha valamit kérdezek "Már megcsináltam!"
28/F
Akkor csakcsak kijon az, hogy ezek a berigenyek egy teljesen kezdonek nem realisak mert
- nulla tapasztalata van
- nulla feleloseggel bir
- be kell tanitani, megismertetni vele a folyamatokat, mi hogyan mukodik a cegben
- az elso honapokban biztos jobban lekoti egy tapasztaltabb kollega figyelmet, aki kb plusz munkat vegez a tudasanak az atadasaval
Senki nem mondta, hogy ezek a fizetesek nem nohetnek, de egy kezdo ne akarjon egybol sokat keresni, mert a ceg nem szeretetszolgalat, hanem egy fejlodesi lehetoseg. A bufeszakos bolcsesz sracot meg sem emliteni, aki asszisztensi interjura bejott hatalmas arccal es kert 300 nettot.. na ott nem tudtunk nem nevetni szegenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!