Postán maradandó csomagnál a posta értesít ha megérkezett a postára a csomagom?
Rendeltem egy emberkétől Blu-Ray filmeket. Ma küldte a képet a feladásról hogy feladta. Megadta neki az e-mail címemet is, de azt mondat hogy nekem kell a postára bemennem és érdeklődnöm a csomagról.
Ez tényleg így lenne? Illetve hány nap mire odaér kb a csomag? Pénteken mehetek érdeklődni vajon?
Elméletben kapsz egy emailt hogy megérkezett a csomag.
Anno évekkel ezelőtt rákérdeztem erre. Nálunk kis falusi postánál adnak értesítőt, de nem kötelező
Ellentmondásos válaszokat kaptál, nem véletlenül.
Ugyanis nem mindegy, hogy az a postán maradó "csomag" az valóban csomag-e a szó postai értelmében, vagy csak hétköznapi nyelven emlegetett "csomag", ami valójában lehet ajánlott levél is.
Ha levélként volt feladva postán maradóként, akkor arról semmiféle értesítést nem kapsz. Ha viszont például üzleti csomagként lett feladva, akkor emailben és SMS-ben is értesítenek.
Néhány bluray esetében én a levélre tippelnék, mert úgy jön ki olcsóbban. A postaköltségből ki lehet következtetni amúgy. Ha 1000 Ft alatt volt, akkor levélként ment, és semmiféle értesítés nem lesz. Ha 1500 körül, vagy annál többet fizettél, akkor csomagként adta fel, és lesz értesítés.
Bemenni pénteknél korábban nem érdemes.
igen, azt
de ne csomagot mondj, hanem ajánlott levelet
ugyanis sok postán ezeket máshol tartják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!