Családanyaként dolgoznátok ilyen munkabeosztásban, főleg hogy az év egyik felében állandó szombatozás van, illetve a munkába járás 2* 1,5-2 óra?
35 km-re dolgozok messzebb, mint ahol lakok. Reggel otthonról eljövöl a 7 órási busszal, várrnom kell 30 percet, mert i-kor indul a buszom a munkahelyremre, az utazasi idő 40 perc. 9-re érek be dolgozni.
6 órában vagyok a mhnkahelyemen.
Du. 15ig vagyok. Azzal a busszal nem tudok eljönni... 15.45-ös busszal jövök el a melóhelyemról, és 16.45-re érek haza.
Szombatokon ha korábban megyek, akkor sem.minsig tudok eljönni a 15 órasi busszal, pedig ledolgozok 1-1 órákkal többet. De ha meg a 16.30-as busszal jövök el, akkor átszállással együtt ia, este 19 órara érek haza...
Ezt a melót csak úgy tudod vállalni hosszú távon, ha a cég biztosít számodra céges kocsit. Képtelen leszel ilyen meló mellett 100%-ot nyújtani otthon. A család miatt a szombat felejtős, maximum akkor ha kapsz szabadnapot a hét másik napján. Ezt max. egy férfi bírná, hiszen neki nincs az otthoni teendő, max a bevásárlás.
Szóval ideiglenes megoldásként max. ha nincs más, de ha a cég semmit nem ad, csak elvesz, és csak az eredmény érdekli, akkor a válaszom nem.
A szombatok helyett nem jár hétköznap szabadnapm fél éven keresztül szepttembertől 6 napot kell dolgozni. Csak a vasárnap szabad.
A 4 éves gyerekemmel anyós van, ő viszi oviba, ő megy érte, szombatokon is vele van.
A párom munkahely mellett itthon vállalkozóm, műhelyes munka...
Szóval hiába lenne neki szabad a hétvége, ő akkor itthon dolgozik.
És van a paromnak is munka bőven.
Nézd, én 4 éve úgy dolgozom, jelenleg 8 éves a kisfiam, hogy 25 km-re a lakóhelyemtől járok busszal dolgozni, a járatok miatt reggel fél 7-kor indulok el itthonról, és negyed 6 után érek haza. Egyébként fél 8-tól 4-ig van a munkaidőm. És minden második hónapban ügyeletes vagyok szombatonként, szerencsére ritkán kell bemenni, de megesett már többször.
Nekünk ez nem jelent gondot.
Viszont ha neked még szombatonként is kell dolgozni és van, hogy este 7-re érsz haza, én azt biztos nem vállalnám a gyerek mellett. Természetesen pénzszűkében még nem találnék másik munkahelyet, addig oké, de minél előbb keresnék másikat.
Hát most nagyon elgondolkodok a munkahely váltáson.. alapból a fizum nem rossz, meet 6 órában megkapom a nettó 110 ezret.
Hiaba fizetik ki a szombatokatm nem adnak rá olyan nagy összeget...
Azért tényleg nem minden a pénz...
Csak, ha muszáj.
Nekem 7-től fél 4-ig tartana a munkaidőm. A tömegközlekedés ehhez nem igazodik, így nem érem el a buszom, és este 6-ra érnék haza. Szintén kisgyerekes. Még próbaidő lejárta előtt egyeztettem a munkáltatóval. Mivel a munkámmal meg volt elégedve, tehát határozatlan szerződéssel akart foglalkoztatni tovább, ezért meg tudtuk beszélni, hogy 6:10-re jövök és 14:40-kor távozom. 15:30-kor már otthon vagyok, 16:00 órakor zár az óvoda.
Ha nem egyezik bele, felmondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!