Egy pályakezdőnek hol érdemes próbálkozni? (Eladó)
Jelentkeztem több helyre, ruhabolt, pultos, telefonos üzletbe de sehová sem vettek fel, gondolom tapasztalat hiánya miatt vagy nem tudom, de szeretnék már dolgozni hol próbálkozzak így?
20L bolti eladó
Ha én lennék elado akkor én egyéni vállalkozást csinálnák, akár egy kisbolt, online kereskedelem akármi,minthogy a munkáltatoknak dolgozzak havi 150 ért, ök meg csodoljenek be :D
Csak sajnos mindig van birka ember aki bemegy 150 ezerért dolgozni,szégyen.
Jajj, istenem 23-as, szerintem Te inkább ne csinálj vállalkozást, mert ahogy elnézem, még az alapokat sem látod át :-(
Egy bolthoz kezdőtőke is kell, nem kevés (árukészlet, bérleti díj, rezsi, pénztárgép) , nem árt, ha van egy kis vállalkozási ismerete is, könyvelőt fizetni, stb - ugyan vajon a 20 éves kérdezőnek honnan lenne erre pénze, ha még nem is dolgozott sehol? Hmmm?
#12 ma 19:56
"Abba meg beletalaltal, hogy nem 650-ert dolgozom, 4-5 ezer forintos szamlazott oradij alatt meg sem mozdulok:)"
Ja, persze, "a kibicnek semmi sem drága".
A kérdező meg dolgozzon 650-ért...
Le kéne szállni a magas lóról és nem lenézni a másikat, mert az is ember, aki kevesebbet tanult, de Téged kiszolgál a boltban, ha bemész (jó, tudom, vannak jó és kevésbé jó eladók).
És nem mindenki tud piacképes szakmát tanulni: mint írta a kérdező, Borsodban él - tudhatnád, hogy ott nem túl fényes a helyzet... :-(
Valamiért nagyon el vannak tévedve mind az itt válaszolók, mind a munkáltatók. A munkához teljesen irreleváns végzettséggel (ráadásul diplomával) nagyjából fél év után vettek fel műszaki eladónak. Én kilenctől este nyolcig vagyok itt, havi nettó 150-170-ért, ami soknak tűnik, de egyrészt ezen a környéken ez átlag feletti fizetés, másrészt sajnálni nem kell, mert annyi a dolgom, hogy itt tartózkodok, és... és kész. A hely jellegéből adódóan persze állandóan jönnek a cigányok alkudozni és fenyegetőzni, illetve lopni (nem kell a kamu PC-s szöveg: aki a kereskedelemben két másodpercet dolgozott, az tudja, hogy mindig ők csinálják a fesztivált és hogy folyton a kezüket kell nézni), de tulképp csak netezgetek végig, szóval ugyanazt csinálom, mint otthon.
Lényeg a lényeg, az egyik boltunkba tényleg nagyon kellene az ember, de a főnök valamiért le se szarja. És ez a jellemző a vállalkozásokra: finnyásan válogat mind. Ez nő, ez messze lakik, ez tapasztalatlan, ez túl tapasztalt, ez túlképzett, ez hülye - SENKI nem jó. Amikor éppen nem válogat, akkor nem ér rá, nem törődik vele, és a többi. Dohányboltba mehetsz bármikor, jó szórakozást Rikárdóékhoz, hentesboltba, kínaiba minimálbérért szintén mehetsz, a Fosan, a Tacskó és társai meg kisemmizik az embert. Szóval marad a hónapokon keresztül tartó önéletrajz-spammelés válogatás nélkül. Nem te vagy az első, és nem is te leszel az utolsó, kérdező, aki ezen keresztülmegy - persze nem mintha ez normális lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!