Big4 állásinterjú teszt?
Behívtak interjúra a KPMG-hez, lesz egy fél órás teszt, és egy személyes beszélgetés. Pályakezdő tanácsadói pozíció (nem könyvelés), korábban már volt angol, logikai, és számviteli online teszt. Valaki nem tudja, a fél órás teszt mit takarhat? Kérdeztem a HRestől, de csak annyit mondott, hogy nem kell rá készülni. Excel lehet? Vagy egy konkrét feladatot kell megoldani? Esetleg valakinek tapasztalata? Bármilyen ötletet megköszönnék!
A főbb feladatok, amiket meghatároztak a pozíció leírásában:
Részvétel az ellenőrzésekben és értékelési projektekben
Adatgyűjtés, feldolgozás, dokumentum-elemzési feladatok
Vizsgálatok végzése ellenőrzési listák alapján
Eredmények összefoglalása, jelentésírás tapasztalt kollégák irányítása mellett
Feltételezem már túl vagy az interjún. Leírnád kérlek, hogy mi várt rád? Mennyire találtad nehéznek? Hasonló cipőben járok. Illetve hogy sikerültek az online tesztek?Van valami ,,határ" amitől behívnak?
A Glassdooron egyébként találni némi infót, de nem mind részletes és releváns.
Az online tesztek közül a logikai nem volt túl nehéz, volt pár ostoba kérdés. Az angol teszt tele volt hibákkal, azon kívül szerintem B2 alatt volt. A számvitel oktatás nálunk nagyon gyatra volt, de kaptam segítséget, így az is 90% körül lett.
A fél órás teszt a cégnél abból állt, hogy elém raktak egy 6 oldalas szöveget, amin a logikai kapcsolatokról kellett ábrát készíteni. Nem csináltam ábrát, ennek ellenére gyakorlatilag helyben közölték, hogy fel vagyok véve, nem is nézték meg az eredményét.
A határ szerintem úgy alakul, hogy az adott pozira jelentkezők közül a legjobb párat behívják személyes beszélgetésre. Szakmai kérdések egyébként nem voltak, az egyetemi tanulmányaimról és a szakmai gyakorlatomról kérdeztek kb 20 percben, plusz elmondták mit takar a pozíció. Viszont a munkának köze nem volt ahhoz, ami a leírásban szerepelt, és amit az interjún elmondtak, így még a próbaidő letelte előtt eljöttem.
Jó tanácsként, kérdezz rá, hogy a túlórát fizetik-e, vagy le lehet-e csúsztatni, mert jó eséllyel egyikre sincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!