Ha egy boltban hiány van, tényleg a pénztáros fizetéséből vonják le?
Figyelt kérdés
A szüleim mindig azt mondják, ha egy szupermarketben hiány van a készletben, azt a pénztáros fizetéséből vonják le... Ez igaz vagy csak a szüleim akarnak elijeszteni a kereskedelmi sulitól? Én nem tudom elhinni, hogy ez igaz, túl nagy igazságtalanságnak hangzik!2018. aug. 25. 12:07
1/5 anonim válasza:
Én meg régen külföldön dolgoztam szupermarketben és ott nem így volt. Viszont a retkes Magyarorszagon már hallottam, hogy bizonyos helyeken így van mert itt ugye mindent lehet. De ahhoz, hogy szupermarketben dolgozz nem kell iskola, inkább tanulj valami olyat amihez kell.
2/5 anonim válasza:
Korrekt helyen nem a dolgozótól vonják le! (Ha áru hiányról van szó!)
Persze ha pénz hiányzik a kasszából, azért az adott pénztáros felel! Azt nagy odafigyeléssel kell kezelni! Mindenki felel az anyagiakért, aki pénzzel dolgozik!
3/5 anonim válasza:
Csak a kasszahiányt vonják le a fizetésből.
Áru hiányt nem, az megy a közösbe amibe a ellopott,összetört,megromlott áruk értéke van benne.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok és félreolvastam a kérdést. Azt hittem, hogy a kasszahiányról volt szó. Külföldön azt sem vonták le és bizonyos limitig meg sem említették. Ha azon túl mentél akkor is csak egy beszélgetést kaptál. Full abszurdum, hogy itt levonják. 8 órára beültetsz valakit a kasszába persze, hogy lesz pár hiba és amúgy is nevetséges összegeket fizetnek akkor még azt is levonják...vicc.
5/5 anonim válasza:
Itt alapvetően 2 dologról van szó: az egyik az árú, vagy leltárhiány, aminek rendezése cégenként változó, a másik az, amit a Munka Törvénykönyve szabályoz. Tehát a dolgozó "vétkességére való tekintet nélkül" anyagilag felelős mindazon értékekért, tárgyakért és készpénzért, amelyet kizárólagosan kezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!