Novotel, Hilton hotel stb hotel reggeliztető felszolgálók mennyit keresnek (8 órás)?
15 éve dolgoztam Hiltonban akkor 130 ezret adtak, de akkor egy ritka szar fizetés volt, persze az okosság, meg a jatt segített rajta, de aztán eljöttem.
De ahogy hallottam, jelenleg 200-nál többet nem igazán adnak. Az meg a 15 évvel ezelőttihez édes kevés.
Ráadásul a reggeliztetés, nagyon monoton meló. 4-5 hónap alatt ki lehet égni benne.
Hilton (westend) próbaidő alatt 3 (3 hónap) ~14 0nettó, próbaidő lejárta után valamivel több, olyan 150-160 körül jön ki egy hónapra. Ezért a pénzért tedd oda magad, reggeliztess 200-300 főt, told le a sokszor 100 fos ebéd csoportokat.
Egyébként jó munkahely, én szerettem ott dolgozni, de nem éri meg ezt a pénzt.
Én csak reggeliztetőként dolgozok, napi 5 órát. A fizun is meglátszik.
6-ra megyek be, előkészítem az éttermet. Kipakolom a kajákat, amiket a szakácsok csináltak, kiteszem a kenyeret, zsemlét, kiflit, péksütit, joghurtokat, kefíreket, zöldségeket, felvágottakat, innivalókat. Utána fogadom a vendégeket. Elkérem a szobaszámukat is. Közben folyamatosan pakolászom a használt tányérokat. Amikor vége a reggeliztetésnek, utána visszaviszem a megmaradt kajákat a konyhára, a kenyeret és a többi dolgot. Megszámolom a vajat, a mézet, hogy mennyit tettem ki és mennyi maradt, ezáltal felírom a fogyasztást (leltár). Utána takarítok, aztán hazamegyek.
De vannak olyanok is, akik ebédeltetnek is. Olyankor a reggeliről mindent elpakolnak, ebédeltetnek, utána kitakarítanak és az alap dolgokat előkészítik a reggelihez. Ezzel megkönnyítik a dolgod.
Én 8 órázom, nettó 1000Ft/óra.
Négy csillagos szálloda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!