Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átlagosan tíz százalékkal...

Átlagosan tíz százalékkal érnek többet a bérek mint egy éve és folyamatosan növekszik?

Figyelt kérdés

2018. aug. 22. 22:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
30%
Van 10 fő, akik közül 8 minimálbért kap, tehát 120 ezer nettót. A főnök 1 millárd kap, a helyettese 600 ezret. Az átlagbér 256 ezer Ft. Ezek alapján mindenki tök jól él, de legalább is nincsenek problémáik egy átlagos életszínvonal fenntartásával. Holott a valóságban 8 ember nyomorog 2 pedig nagyon jól él. Ezért baromság az átlagbér és nagyjából 0 a jelentősége.
2018. aug. 25. 11:25
 22/35 anonim ***** válasza:

"Tudod Budapesten és a nagyobb városokon kívül is élnek, nem is kevesen."

Tényeket írj, nem mellébeszélj.

"Megvan a fix bevásárlólistám. Tavalyhoz képest ~800 forinttal kevesebbet tudok költeni."

Miért tudsz kevesebbet költeni? Kevesebb lett a fizetésed? Az a te gondod, mindenki másnak nőtt.

"Segíts már nekem, 2.7%-s volt az infláció, 330 ft menni a 2,7%-a? 9 ft nem 60."

Segítek mert a matek nem erősséged. Az egész fizetésedből benzit veszel? Semmit nem eszel. Ügyes vagy. Fejeként (csecsemő, 90 éves, család összes tagja) 10 ezerrel számolva a havi benzint is túlzás, de már ekkor is 20-szal kell osztanod egy átlag alatti 200 ezres nettónál, az meg 3 forint ha 60 forint volt a teljes összeg.

"valóságban 8 ember nyomorog 2 pedig nagyon jól él"

Azt mondod, hogy az utcán minden szembejövő 10. ember 1 milliárdot keres. Ezért baromság a példád és nagyjából 0 a jelentősége.

2018. aug. 25. 14:01
 23/35 anonim ***** válasza:
75%
milliot nem milliárdot
2018. aug. 25. 18:32
 24/35 anonim ***** válasza:

A #21 válaszadó válasza a jó. Átlagszámításnál mindezt nem veszik figyelembe, hogy minden egyet atomjól keresőre jut 10 másik atomszarul kereső. Az átlag így is kijön.

Tehát ha az ország egyik felének megy a hasa, a másik felének meg szorulása van, akkor statisztikailag az ország emésztése pont jó, ugye...

2018. aug. 25. 18:40
 25/35 anonim ***** válasza:

#21 az idióta példáddal az a baj, hogy a valósághoz semmi köze. A statisztika veszi több millió ember átlagát ami nagyon nem olyan, mint a te példád. Persze a buta, megvezethető embereknek ezzel és a fosos példával el tudod hitetni, hogy az átlagkereset semmit se mutat.

Mások viszont tudják helyén kezelni a dolgot és értik mi az átlagkereset és mit jelent ha emelkedik.

Én például szeretem követni mikor mennyi az átlagfizetés és saját fizetésem hasonlítani hozzá.

Amíg átlag alatt kerestem engem is zavart, de azért azt sose gondoltam, hogy az egész statisztika hülyeség. Csak azt gondoltam, hogy milyen béna vagyok, hogy átlag alatti fizum van csak.

2018. aug. 25. 21:16
 26/35 anonim ***** válasza:
69%

#25 az átlag azért átlag, mert nem népszámlálási és konkrét eredményeket hasonlít össze és vizsgál meg, hanem fogja az egész kócerájt, és abból kiad egy középértéket. Akkor is, ha nem bírja a gyomrod.

Egy átlagból te soha semmivel nem fogod visszakövetni 1 személyre lebontva a valós keresetedet. A béred reálértékét meg aztán főleg nem. Bármilyen fogadást állok.

A statisztikák pont hogy a buta megvezethető embereknek készülnek, akiket pár nullával és fals számadattal meg lehet győzni. Szerinted a kúrmány adna olyan tanulmány elvégzésére pénzt, ami nem őket igazolja?

Nem kell rá válaszolnod, költői kérdés volt.

2018. aug. 25. 21:21
 27/35 anonim ***** válasza:
41%
Az átlag semmit sem jelent és a példám igenis jó. Teljesen mindegy hogy milliókat vagy csak pár 100 esetleg pár 1000 embert nézel akkor is brutálisan torzítani fog. Súlyozott átlaggal már kevésbé lenne pontatlan a dolog, de a leginkább releváns mutató ebben az esetben a medián. De valamilyen oknál fogva ezt nem szeretik közölni...
2018. aug. 25. 21:23
 28/35 anonim ***** válasza:

"minden egyet atomjól keresőre jut 10 másik atomszarul kereső"

Csakhogy a retardált példában 2 atomjól kereső van és 8 másik. Tehát minden 5. ember akkor atomjól keres. Minden 5. ember vezérigazgató az országban.

2018. aug. 26. 00:16
 29/35 anonim ***** válasza:
93%
Tenyleg csak a szegenyek rinyalnak az atlagber miatt:D Kezdj el hajtani, csak addig fog frusztralni ez a dolog, amig alatta keresel. Utana mar tetszeni fog a statisztika:)
2018. aug. 26. 00:40
 30/35 anonim ***** válasza:
31%

Ahhh bárcsak már ott tartanánk, hogy minden 5. ember vezérigazgató!

Svájc belelátna a magyar államkasszába, elsírná magát.

"Tenyleg csak a szegenyek rinyalnak az atlagber miatt:D Kezdj el hajtani, csak addig fog frusztralni ez a dolog, amig alatta keresel. Utana mar tetszeni fog a statisztika:)"

A sztahanovisták ideje lejárt, hahó! Nem teljesítményalapú a bérezés!

Kihajthatja magából a szart is, teljesíthet 500%-ot, nem fog egy fitying prémiumot vagy jutalmat se kapni, ellenben a többiek normáját is az övéhez fogják majd igazítani, és aki nem bírja, kivágják mint macskát egészségügyi sétára...

2018. aug. 26. 01:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!