Akik dolgoztak már egy vagy több gyorsétteremben! Melyiket ajánlanátok?
Ajánlom, inkább nézz szét a pesti diákmelók közt, mielőtt ismét gyorsétteremre adnád a fejed. Pesten rengeteg típusú munka van pláne most Szeptembertől, mikor felszabadulnak a melóhelyek sulikezdés miatt, és ugyanolyan rugalmasan is tudsz dolgozni, akár jobb bérért.
Én az Unix Autó Kft.-nél dolgozom a MADS által. Most nyáron ha 4 napot bevállalok a héten este 6-ig bruttó 1350-es órabérben vagyok, 6 után ez br. 1755. :) Ha 5 napot mentem, dupla bér lett elszámolva, vagyis br. 2700ért dolgoztam. Suli mellett is maradok, ősztől ugyanis elég lesz 20 órát 1 héten melóznom ezért az órabérért. 200 ezret simán megkerestem egész nyáron havonta, most heti 3 nappal is 100 fölött fogok. Jó, mi? :)
Ajánlom mindezt úgy, hogy dolgoztam Mekiben és Burger Kingben is.
A Mekiben tavaly novembertől most májusig. A legmagasabb keresetem a Január havi 160 órával nettó 140 sem volt, pedig ott kezdtem az újévet 10 órás műszakban, dupla bérrel és heti ötször 8 óráztam. Mondanom sem kell, egy műszakban voltam kasszás/konyhás/vendégtér takarító/meki játszótér és parkoló körül takarító/McDrive-os rendelésfelvevő, de voltam csomószor egyedül az autósoknak kiadó (ez utóbbi maga volt a horror). Magyarul kidolgoztam a belem 140ért.
Burger King-ben sem volt sokkal jobb a helyzet, kasszás voltam leginkább, és mivel nem volt mindig takarítójuk, sokszor kiküldtek. Ott még a wc-t is nekem kellett sokszor takarítani, a női mosdó fülkéjében eldobált női tamponokat is kézzel kellett felszedegetnem. De a vendégtér takarítás is egy vicc, a szemetesek zsákban vannak és nem olyan kis kocsiban mint a Mc-ben, mikor egy-egy barom nem itta meg a piáját, beledobta, az meg kiömlött értelemszerűen. Mikor a szemeteszsákot cseréltem és vittem le a présbe, folyt a zsákból az üdítő az egész vendégtérben, és mehettem vissza felmosóval. Mindeközben a kasszából üvöltenek ki, hogy "naggyon várnak vissza úgyhogy siessek". Több órányi szemetet volt max. 5 percem elintézni. Ha nem volt vendég, hátra küldtek mosogatni, hogy segítsem a zárósok "munkáját", akik mindig megjegyezték nekem: ,,Lehet, hogy Te csak 10-ig vagy, én viszont zárok." Bakker én tehetek arról, hogy 30-40 évesen eddig jutottatok? Játszottak a beosztásommal: Előbb jön egy üzenet délben, hogy sokan vannak, ne menjek be délután. A lemondott műszak előtt 1 órával hív a délutános menedzser, hogy tudja hogy azt mondták ne menjek de mégis kevesen vannak és lesznek bent, kellenék. Bemegyek, egy köszi nem jön a szájukra, de még flegmáznak is. Majd a megbeszélt 6 óra meló után "maradnom kéne zárni" - persze hogy nem maradtam. És mindezeket lepkefingnyi pénzért. 2016-ban bruttó 700as órabér volt napközben, 900 6 után... most sem éri el az ezrest a bruttó órabérük.
És hát a gyári meló sem leányálom. Sőt, nagyon monoton. Leülni meg itt sem szabad. De megfizetnek. És nem hajtom ki a belem, nem látnak ismerősök sz*rt pucolni gyorsétteremben, nem b*szogatnak a főnökök. Megmondják mit csináljak, csinálom és minden jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!