Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet hogy átver a munkaadóm?

Lehet hogy átver a munkaadóm?

Figyelt kérdés
Szóval taxizok de nem a saját autómban ülök. Más autóját vezetem tehat nem vallalkozo vagyok csak egy alkalmazott. Abban egyeztunk meg hogy 3 honapig alkalmi munkavallalokent jelent be, elis kerte egyszer fenykepen az igazolvanyaimat, de soha egy papírt nem írtam alá, illetve láttam arról hogy en mint alkalmi mhnkavallalo neki dolgozok. Megtortenhet a bejelentés így is hogy en nem irok ala semmit? Ugy tudtam hogy ilyenkor minden nap bekell irjam egy kis konyvbe hogy aznap dolgoztam vagy roaszul tudom? Lehet átvernek?
2018. aug. 19. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Szinte biztos. Lásd:

Az alkalmi munkavállalás határozott időre jön létre. A munkáltató és a munkavállaló között alkalmi munkára létesített, határozott időre szóló munkaviszony

összesen legfeljebb 5 egymást követő naptári napra,

egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb 15 naptári napra,

egy naptári éven belül összesen legfeljebb 90 naptári napra hozható létre.

[link]

2018. aug. 19. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:

"Abban egyeztunk meg hogy 3 honapig alkalmi munkavallalokent jelent be"

Az alkalmi munkavállaló más néven egyszerűsített foglalkoztatás - melyet ezek szerint Te nem ismersz.

Ez nem számít "klasszikus" munkaviszonynak, ilyenkor NAPI BEJELENTÉS VAN a munkáltató részéről, melyet legkésőbb a munkakezdésig meg kell tegyen elektronikusan.

Ilyenkor nincs táppénz, szabadság és Neked kell magad után fizetned a TB-t, mely havi 7300 ft körül van.

És nem, nem vert át a munkáltatód, csak Te azt hitted, hogy ez is olyan munkaviszony, mint a "normál", szerződéses.

Alkalmi munkánál nincs se próbaidő, se felmondási idő sem.

Itt tudsz bővebben olvasni róla:

[link]

2018. aug. 19. 17:24
 3/3 anonim ***** válasza:

2#

Azt még nem tudjuk hogy átverte avagy sem. Bár a magyar mentalitást ismerve....

Kérdező 1 hónapba dolgoztál e 15 napnál többet? Mert ha igen akkor tuti át vagy verve.

2018. aug. 19. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!