Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdhetek így, ha nincs...

Mihez kezdhetek így, ha nincs érettségim, de 3 nyelven beszélek?

Figyelt kérdés

Annak idején nem sikerült a román érettségim, így nem kaptam diplomát. ( matematikából, földrajzból és magyarból van)

Amíg a többi ismerősőm akinek sikerült egyetemre jártak és nyelveket tanultam itthon és tanfolyamokon.

Jelenleg megvan a C1-es nyelvvizsgám angolból és németből, románból nincs semmilyen papirom a nyelvtudásomról, de román köryezetben nőttem fel és élek, ebből kifolyólag folyékonyan beszélem.

Most 23 éves vagyok, annak idején kereskedelmi iskolába jártam. Milyen munkát kaphatnék így?

2018. aug. 16. 18:09
 1/10 A kérdező kommentje:
"Amíg a többi ismerősőm akinek sikerült egyetemre jártak és nyelveket tanultam itthon és tanfolyamokon." és helyett "Én".
2018. aug. 16. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros a kérdés. "nem sikerült az érettségim, így nem kaptam diplomát" - most akkor középiskolába jártál, vagy egyetemre is? Vagy netán Romániában jártál középiskolába, és ott diplomának hívják az érettségi bizonyítványt?

Igazából magával a nyelvtudással még fordítóként vagy tolmácsként nem tudsz elhelyezkedni, mert ezekhez megfelelő felsőfokú végzettség kell.

Viszont ha kereskedelmi szakképzettséged van, ott nagyon sok vállalatnál (főleg a multiknál) tudnád kamatoztatni a nyelvtudásodat, különösen hogy három nyelvet jól beszélsz a magyaron kívül. Gyakran keresnek kifejezetten románul és ... (még egy) idegen nyelven beszélő munkaerőt is.

2018. aug. 16. 18:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, érettségi bizonyítványra gondoltam :))

De köszi a választ. Nem, nem jártam egyetemre.

2018. aug. 16. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
3 Az osztrákoknál keresnek mostanság égre földre angol-német-románul beszélő fuvarszervezőket. A-1;A-2 régióban
2018. aug. 16. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Kisebb cégekhez ahol nem kell igazolni az érettségit, viszont a nyelvtudással hasznodat veszik. Nyelvtudásnál soha nem kérdezik van e róla papír, abban csak a használhatóság számít.
2018. aug. 16. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:

>> így nem kaptam diplomát. ( matematikából, földrajzból és magyarból van)

Romániában (is) ha az érettségin egy tantárgyból elvágnak, akkor az egész érettségit elbuktad. Ha valaha újra jelentkezel érettségi vizsgára, akkor minden tantárgyból újra kell vizsgázz (matematikából, földrajzból és magyar nyelv és irodalomból is).

2018. aug. 16. 19:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó. Nem, nem kell. Utánakérdeztem.
2018. aug. 16. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Nemzetközi portásnak bárhol felvesznek, elég jó fizetéssel.

Amúgy ez nem nyelvi kérdés, hanem karrier.

2018. aug. 17. 00:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi elég tud lenni több multinál is, Magyaroszágon alap pozíciókban egy nettó 250-280 leesik ezekkel a nyelvekkel, de később csináld meg az érettségit, mert hátrányban leszel.
2018. aug. 17. 08:39
 10/10 anonim válasza:
100%
Ha teheted jelentkezz az őszi póterettségire (feltéve ha még nem késő). Idéntől változtattak az eddigi tétel szerkezetén, most már szövegértésen van a hangsúly, ha valóban beszéled a nyelvet akkor nem nehéz átmenőt írni.
2018. aug. 17. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!