1 kontra 3 műszak?
Egy munkahelyen ugyanannál a munkafeladatnál kb mennyivel kap több pénzt az ember hó végén ha 3 műszakozik 1 műszak helyett?
Nem dolgoztam így ezért érdekel.
Ismerösöm volt régebben, ő valami olyasmit rebesgetett hogy több a pénz de nagyobb lové miatt magasabb adósávba "ugrik" az ember emiatt nem dobja meg a műszakpótlék úgy "ahogy kéne"
Ez így van még?
Ha teszem azt 1 műszakban 200 bruttót kap az ember akkor ha összehasonlítjuk ugyanolyan alapbér mellett a 3 műszakot kb mennyivel kap többet az ember?
Most lenne lehetőségem elmenni 3 műszakba amihez nem fűlik a fogam amúgy sem de ha 1 műszakhoz képest nem sokkal keresnék többet akkor nem is mennék el dolgozni.
A példámnál legyen 2 délelőtt meg 1-1 éjszaka meg délután.
Természetesen nem kérek pontos összeget elég csak kb-ra írni
Köszönöm.
A műszakpótlék az adott bruttó órabér 30%-a, ezt kapod pluszban azokhoz az óráknak az alapbéréhez, amiket váltott műszakban dolgoztál.
Feltételei:
Azokra az órakra kapod, ami 18-6 óra közé esik. ( ha a műszakod pl 12-20 órás, akkor csak a 18-20 intervallumra jár)
Akkor, ha a ledolgozott napjaid MIN 1/3ad részében valtott műszakban dolgoztál ( azaz, 2 műszak kezdőideje közt 4óránál többnek kell lennie, - ha állandóan délutános vagy éjszakás vagy, nem jár).
Kollektív szerződés vagy havi átalány a műszakpótlék 30%os mértékét megváltoztathatja.
Éjszakai pótlék 15%, 22-06 óra közt jár.
De, ha műszakpótlékot kapsz, ezt nem.
+20% kb
Adósávok nagyon régóta nincsenek
Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
Kiszámoltam 200000 bruttó esetén a példámat.
(6-14;14-22;22-06 időbeosztással)
50000+50000+25000+25000*1,3+50000*1,3= 225000
Tudom hogy csak 20 munkanappal számoltam (tegyük fel 30as a hónap meg hétvégével kezdődik)
Kedvezmények nélkül:
200000 nettója 133000 225000nek pedig 149000 kerekítve.
Csak 16000 plusz nettó jár azért mert több műszakozik az ember? o.O
Tudom a legrosszabb lehetőséget számoltam mert 2 délelőtt van, de azért durva számomra hogy "felforgatott" életet ennyire honorálják csak :(
2 éjszaka 1 de. 1 du esetén Br:237500 ami 156750 nettója
Így 23750 több a nettó mint a folyamatos délelőttre járna az ember :O
Nekem sokan azt mondják hogy milyen jó a 3 műszak mert több lovét kap az ember, de szerintem ennyit nem ér a felforgatott élet ahogy fentebb is fogalmaztam
Tehát kb az alapfizu 15%kal lesz több átlagban a több műszakos rend miatt. NA 3 műszakozni sem megyek ezek után hogy tudom mennyi az annyi.
Remélem jó a számolásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!