Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Epilepsziásan lehetek orvos?

Epilepsziásan lehetek orvos?

Figyelt kérdés

2 és fél éve derült ki az epilepsziám. Azóta gyógyszert szedek és teljesen rohammentes vagyok. Mindenki meglepődik amikor elmondom, hogy beteg vagyok, mert tényleg semmit nem lehet érzékelni az epiből. Kiskorom óta orvos szeretnék lenni és nagyon elkeseredett vagyok, hogy lehet hogy egy olyan dolog miatt nem teljesülhet az álmom, amiről nem tehetek és amivel nem tudok mit kezdeni.

16/L

2018. aug. 12. 16:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lehetnél orvos.

A jelentkezésnek nem feltétele.

Persze addig nagyon sok idő elfog még telni, de ha időközben súlyosodna, akkor is csak olyan sxakirányok esnek ki, mint a sebész, stb.

2018. aug. 12. 17:18
 2/15 anonim válasza:
0%
Nem hiszem. Mivan ha flitteres gatyába jön a páciens aztán neki kell téged összeszedbie
2018. aug. 12. 18:22
 3/15 A kérdező kommentje:
Elsőnek nagyon szépen köszönöm! :)
2018. aug. 13. 18:11
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz, persze.
2018. aug. 14. 14:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Jajj, örülök nagyon :)
2018. aug. 15. 13:26
 6/15 anonim ***** válasza:
21%
En meg azt mondom hogy szerintem nem lehetsz. Ápoloi szakon is két kivétel van amiért nem vesznek fel a gyógyszerallergia es az epilepszia. Mondom ezt ápolói szakdolgozokent
2018. aug. 29. 22:31
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt 1 órát azzal töltöttem, hogy próbáltam utánanézni annak, hogy kizáró ok-e az epilepszia (jogszabályok, két egyetem honlapjai, egyéb google találatok alapján) orvosi karrier esetén, de sehol nem találtam erre még csak utalást sem.

Másodéves orvostanhallgatóként annyit el tudok mondani, hogy míg tudom azt, hogy az ápolónak jelentkező ismerőseimnek a jelentkezésükhöz kellett csatolniuk egy háziorvosi igazolást az egészségügyi állapotukról, addig ilyen nekünk NEM kellett.

Később volt alkalmassági vizsgálatunk, és kaptunk olyan papírt, amelyen nyilatkozni kellett az esetleges betegségeinkről is többek között, de akkor sem mondták, hogy bármi is kizáró ok lenne. Meg azért furcsa az, hogy konkrétan semmi infót nem lehet találni arról, hogy mi a helyzet ezzel Magyarországon. :D

Úgyhogy én 99%-os valószínűséggel (na jó, hasamra csaptam ezzel a számmal) azt mondom a kérdezőnek, hogy nem kizáró ok az epilepszia. De lehet okosabb lenne valamelyik egyetem tanulmányi osztályának írni ezzel kapcsolatban, mert az a biztos. (egyébként, ha lenne hivatalos válasz, az érdekelne engem is :D)

Amúgy nem mellesleg az ápolói egyetem kapcsán határozottan rá tudok cáfolni mindkét dologra :D

Unokatestvéremnek gyógyszerallergiája (penicillin) van, volt osztálytársam pedig epilepsziás, mindketten ápolás és betegellátás szakon tanulnak.

2018. aug. 30. 00:40
 8/15 anonim válasza:
100%
Ismerek neurologus szakorvost, aki gyermekkori epilepsziában szenved.
2018. aug. 30. 21:52
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Mert el lehet tusolni úgy hogy mondjuk csak akkorjönnek ki az allergia tunetei ha bekerül a szerveztbe ha csak hozzaer nem.

Nem tudom mert lettem le pontozva 6 os voltam

2018. szept. 1. 23:27
 10/15 A kérdező kommentje:
7-nek nagyon szépen köszönöm hogy így utánanézett. Én is rengeteget kutattam, de sehol semmit nem találtam, azért fordultam itt a többiekhez, hátha tudja valaki, aki esetleg ilyen területen dolgozik. :) Valószínűleg fogok írni valamelyik egyetemnek, mert ez a bizonytalanság szörnyű. Egyébként a háziorvosom azt mesélte, hogy az egyik nagyon jó barátja is orvos és epilepsziás. De nagyon bizonytalan vagyok..
2018. szept. 3. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!