Ez valóban így van?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy nagy èlelmiszer àruházban dolgozom,de nem innen akarok nyugdíjba menni.Egy ismerősőm azt mondta,hogy kilèpett de a felmondàsi idő alatt a felettese vagy aki a beosztásokat írja kènye-kedvère osztotta be.Nos nekem van egy 4 èves kislányom,ha felmondanèk és úgyanezt eljàtszàk pl.èn hètköznap nem tudok hajnal 5re járni,de ha nem èrek be vagy be se megyek ilyen beosztàsban elvileg büntetèsre számíthatok.Most ez komoly?Van valami munkaügyi törvèny ilyen esetben?Lehet perre vinni az ilyen ügyeket?Nem akarok örökre itt ragadni..Köszönöm előre is.

2018. aug. 9. 18:21
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Lehet perelni, pár év. A felmondási idő alatt elmehetsz betegállományba, nem fognak örülni. A legegyszerűbb megbeszélni.
2018. aug. 9. 21:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Az attól függ mi szerepel a szerződésben, milyen munkaidőben/rendben dolgozol. Ha én 8 órában dolgozom 8-16-ig, akkor nem írhat be 5-17-ig nyilván és pereskedhetsz is.

Ha a keretbe belefér, akkor minden további nélkül beírhat, én bemennék megbeszélni vele, ha pedig ez nem hat, akkor kihúznám valahogy azt a pár hetet, esetleg 1-et táppénzeznék a legrosszabb beosztású héten.

Ilyen esetben pereskedni csak akkor van értelme, ha többet dolgozol, mint amennyit a törvény szerint lehetne.

2018. aug. 10. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!