Munkaközvetítővel vagy inkább magamtól menjek ki Angliába?
A munkaközvetítő irodának az előnye, hogy biztosítják a szállást, és esetenként ide jön Budapestre a brit hr-es interjúztatni, tehát ki sem kell utazni, már itthon eldől, hogy felvettek-e, így szerződéssel mehet ki az ember.
Viszont ha magamtól megyek ki, akkor fennáll az esélye, hogy nem találok munkát, és sajnos nincs végtelen kezdőtőkém, tehát ha az első pár hétben nem találnék semmit, akkor jöhetnék haza, teljesen lenullázódva. Ám utóbbi esetben, ha véletlenül rögtön találnék munkét, akkor megspórolnék egy kis pénzt (közvetítői díjak, stb.), és megannyi hercerhurcát, ami a közvetítő közvetítőjén keresztül való extra adminisztrációkkal jár, ugyanis a magyar közvetítő iroda is csak azokkal az angliai agency-kkel van kapcsolatban, amelyekbe én magam is regisztrálhatok kint.
Szóval nem tudom mi tévő legyek, dilemmában vagyok. Merjek-e kockáztatni, és ezzel talán az egyszerűbb és ésszerűbb megoldást választani, vagy menjek a biztosra, ami lehet hogy végeredményében rosszabb lesz, és még az sem garancia, hogy a próbaidő alatt nem tesznek lapátra, stb..
De, aki kimegy és van esze, az úgy megy.
Aki nem, az vegye meg a hazafele repjegyet is előre, mert másképp arra sem lesz.
Hát nem tudom, most vagy ti vagytok nagyon szerencsétlenek, vagy esetleg nem igaz, amit írtok, de nekem minden ismerősöm az első, maximum második hónapban talált munkát, és sehol nem írnak, beszélnek arról, hogy milliókkal kéne kimennie egy csóró magyarnak (akinek hol lennének már fölös millió, amiket elveszíthet, ha esetleg jöhet haza..), mert annyira lehetetlenség munkát találni UK-ben. Az is lehet, hogy csupán arról van szó, hogy nektek vannak túl nagy igényeitek, és nem fogadtok el akármilyen munkát (mert büdös) - erre is van sok eset -, csakis testhezálló álommelót. Nos, a legtöbb magyar talán tudja, hogy minek megy ki: utolsó bevándorló segédmunkásnak. Minimálbérért gürcölő segédmunkás pedig nagyjából lehet bárki, aki a nevét legalább el tudja mutogatni kézzel-lábbal..
Az NI számról annyit, hogy 2 hetet kell várni rá, de a papírral, amit az időpontról adnak, azzal már lehet munkát vállalni, elfogadják. Bankszámlát nyitni sem akkora ördöngősség, csak legyen meg hozzá minden papír, ami kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!