Ismertek olyan embert, akit azért fizetnek, hogy egy cég alkalmazottjairól készült képi és hangfelvételeket ellenőrizze és azokból jelentéseket készítsen?
Teszem azt be van kamerázva az iroda, az összes telefonbeszélgetést rögzítik, a céges telefonokat térképen követik, ezáltal az alkalmazottakat szabadidejükben is ellenőrzik, esetleg otthon is belehallgatnak a telefon mikrofonjába és képeket készítenek.
Az internetforgalmat naplózzák, keyloggerek vannak a gépeken, figyelik a filerendszer aktivitását.
És minderre infrastruktúrát tartanak fenn, hogy ezen adatok ki legyenek elemezve és a cégvezetőnek legyen mit olvasgatnia.
akkor hogyan van az, hogy a fönök valahogy MINDENRŐL tud...
elég creepy, amikor bemondja, hogy "itt szoktál munkába járni"
noha bevallása szerint 5 éve nem járt a belvárosban.
és jönnek a gépek és elveszik a megfigyelő üygnök munkáját!
ez a para nem a migració!
Ha bármi bizonyítékod lenne ilyesmire, akkor javaslom, hogy azonnal menj a rendőrséghez a dologgal, mert ez nagymértékben illegális lenne.
Valószínűbbnek tartom mondjuk, hogy csak egy kicsit paranoiás vagy. Pl. ha nagyjából tudja hogy hol laksz, nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg merre jársz be dolgozni.
hát ez a merre jársz be doglozni azért volt para, mert az, hogy a buszmegállót milyen úton közelítem meg, az nem egyértelmű
ugyanis a kisbolt miatt egy hosszabb úton megyek minden nap reggel, ami egyáltalán nem egyértelmű.
Jóhogynem azt mondták nekem, hogy "tudod ott a ksiboltnál, ahol reggel szoktál zsömlét venni"
Na szóval iylen szintű volt az elszólás...
Bizonyíték meg van bőven. Valószínüleg meg fogom őket zsarolni, ha itt hagyom ezt a mmunkahelyet.
Ha cigánkodnak, akkor majd belép a kis kamera rendszerükbe a hatóság és nem lesz több kérdés
(0 a védelem a kamera felvevőjükön)
1, be van kamerázva az iroda -> mindenhol
2, telefonbeszélgetéseket rögzítik -> legtöbb multinál igen, minőségbiztosítási és egyéb jogi megfontolások miatt.
3, céges telefonokat térképen követik -> még ha lenne is ilyen app feltéve a telefonra, hogy kényszerítenek rá hogy hazavigyem a nap végén? ha kikapcsolom a GPS-t és a mobilnetet egyaránt, hogy követnének?
4, céges telefonba joga van belehallgatni egyébként, ezért kapcsolom ki ha hazamegyek és csak privát telefonról intézek saját hívásokat.
5, internetforgalmat naplózzák -> ez nagyon alap, még közszférában is.
6, figyelik a filerendszer aktivitását -> természetesen igen
7, nem azért tartják fent hogy a cégvezetőnek legyen mit olvasnia, hanem hogy transzparens legyen a működés.
egy irodát AZÉRT megfigyelni, hogy a dolgozókat ellenőrizzék és még ennek alapján ÉRTÉKELJÉK is....nos ez egyenesen illegális.
Az is illegális, hogy GDPR ellenére még csak nem is iratnak alá semmilyen papirt a dolgozóval, hogy van megfigyelés.
Mobiltelefont otthon kikapcsolni azért para, mert a fönök a magán telefonomon fog hivni és elkezd pattogni, hogy amugy a flottás hivás ingyenes lenne.
Plusz sok helyen valamilyen csetelős programot is használnak a céges kommunikációhoz.
A telefonok lehallgatása a vállalat védelme érdekében történik és az ellenőrzés miatt.
Összegezve tehát, a munkavállalót megfigyelni a beleegyezése nélkül és ez alapján még értékelni is, egyszerűen törvénytelen.
Mondjuk engem csak az a része zavar, hogy a privát részleteim mentén pellengéreztetnek és beslogatnak olyan dolgok miatt, amiről ELVILEG nem kellene, hogy tudjanak.
Szóval mikor elmegyek nyaralni egy fesztiválra, és erről senki sem tud. Aztán utána mégis utalgatnak rá, hogy én hol voltam.
Ha meg felnyomja valaki őket, és lesz egy ellenőrzés, akkor bemesélik, hogy a kamera csak munkaidőn kívül üzemel. Persze ha odamegyek a hatósághoz hogy kérem nézzenek ide 30 mp erejéig, ahogyan távolról belépek a céges kamerákra és láthatják, hogy folyamatos a megfigyelés, akkor még engem marasztalnak el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!