Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titeket hányszor utasítottak...

Titeket hányszor utasítottak el első szakmátokhoz kapcsolódó állásjelentkezéseiteknél?

Figyelt kérdés
Már körülbelül 20 gyakornoki állásinterjún voltam és mindegyikről elutasítottak, pedig a legtöbbnél azt éreztem, hogy jól ment. Még van a héten két állásinterjúm, de már teljesen elment az önbizalmam. Kezdek depressziós lenni emiatt..

2018. júl. 23. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
engem kb. 1-2x, de az enyém hiányszakma..
2018. júl. 23. 13:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Pénzügy számviteles vagyok ami a gazdasági szakok közül a versenyképesebbek közé tartozik. Jelentkeztem kontrollingtól kezdve bankba, elemzőnek, üzleti tanácsadónak, treasurysnek stb., de egyedül vodafonetól kaptam ajánlatot adózásnál, azt viszont visszautasítottam mert nem éreztem, hogy közel állna hozzám.
2018. júl. 23. 14:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Milyen területen dolgozol #1?
2018. júl. 23. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit hívsz elutasításnak?

Azt, hogy hány helyről nem jeleztek vissza egyáltalán semmti nem is számolom. Valószínűleg legalbb 10-15. Bár én elég célirányosan jelentkeztem munkákra mindig, nem küldözgettem ész nélkül mindenhova CV-t.

Ahol eljutottam interjúig (legyen az személyes vagy telefonos) ott 5 helyről utasítottak el (kétszer a "célegyenesben" az utolsó körben nem nyertem meg a pozit, egyszer már az interjún láttam, hogy nem akarok ott doglozni és bemondtam egy olyan összeget ami után papírforma volt az elutasítás csak, hogy gyorsan le tudjak lépni és kétszer a telefonos interjú után nem hívtak többször).

Az 5 ilyen formán "sikertelen" interjúra jutott 6 sikeres interjú, ami után ajánlatot kaptam (ebből 5-öt fogadtam el).

2018. júl. 23. 14:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Általában behívnak mindenhova ahova beadom a CV-met, én is célirányosan jelentkezem. 2-szer utasítottak el az utolsó körben és már jópárszor kaptam azt a sablon visszajelzést, miután rákérdeztem hogy mi volt a visszautasításom oka, hogy jó voltam, de volt egy jobb, vagy hogy nem látták a motiváltságomat stb., pedig ez egyáltalán nem igaz.
2018. júl. 23. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Valószínűleg nem tudod magad kellően tálalni, nem vagy elég magabiztos, gyakorlatias! Férjem ugyanezen a szakon végzett és kapkodnak utána a piacon. Már két éve egy cégnél dolgozik, de még most is megkeresik heti szinten.
2018. júl. 23. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:

SSCkben dolgoztam az elmúlt 3 évben, 1 fontos kritérium van ezeken a helyeken: multis tapasztalat.

A gyakornoki programok csak ilyen villantós dolgog amikbe kb lehetetlen bekerülni, viszont sima diák munkára simán bejutsz. Ha megvan az 1 év diák meló és jelzed a line managerednek hogy szeretnél 8 órába menni könnyen felveszenk valami poziba. Onnan cake walk a karriered.

Diákként 1000-1200 HUF nettót kapsz most, azért az nem rosz.

2018. júl. 24. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Soha sem utasítottak el, mindig felvettek. (Ez 5 munkahely volt eddig, mindig az élet hozta a váltás szükségességét)

Igaz, soha nem adtam be "vaktában" a jelentkezésemet sehová, hanem mindig előre tisztázott volt minden már a hivatalos jelentkezést megelőzően.

Biológus vagyok, PhD fokozattal és habilitációval is rendelkezem, több szakirányú továbbképzési diplomám is volt.

2018. júl. 27. 19:32
 9/9 anonim válasza:
Én költözés miatt váltok most munkát, eddig 33 helyre jelentkeztem, és csak 4 helyről írtak vissza. Két helyen már a második körös interjún vagyok túl, de mindenki azt mondta, hogy csak augusztus végén derül ki hogy ki a befutó. Most kicsit kétségbe vagyok esve, tovább keresek, bár előfordulhat, hogy egy hónap múlva meg a nyakamba szakad több lehetőség is. Egyébként nem érzem azt, hogy akkora munkaerőhiány lenne, mint amiről mindenki beszél. (Én is gazdasági területen keresek és csak olyat pályáztam meg amire alkalmas vagyok)
2018. aug. 1. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!