Egy pszichiáter szakorvos, vagy egy banki területen elhelyezkedett gazdaságinformatikus keres többet?
Ja és valóban, egy pszichiáternek el KELL végeznie az orvosit, ez 6 év. Aztán a pszichiáter szakorvosi még 60 hónap, azaz újabb 5 év. Ez eddig 11 év. Aztán sokan (úgy 60%) szakosodnak neurológiára is, ez szintén 5 év és az alatt korlátozottak a munka lehetőségek viszonylag.
Míg a gazdaságinformatika alapképzés 3 év, de egyetem alatt is lehet pénzt keresni és tapasztalatot gyűjteni. Így elég hamar lehet a juniorból Senior. Az MSc is pusztán csak 2 év.
"Egyébként minél több embernek van egy bizonyos diplomája, az arra vonatkozó, arról készült fizetési statisztikák annál kevésbé megbízhatóak"
Fordítva. Tehát annál jobban megbízható következtetést tudsz levonni,minél nagyobb sokaságot vizsgálsz!
Én inkább pszichiáter lennék, már csak azért is mert először ugye általános orvos kell hogy legyél és több területre is mehetsz és érdekesebb mint az informatika
én informatikát csinálom kényszerből de orvos szerettem volna lenni, mondjuk ha jó helyen dolgozol megfelelő gyakorlattal akkor informatikusként többet keresel mint egy pszichiáter általánosságban, az informatika viszont nagyon unalmas tud lenni...
Szerintem a pszichiáter sokkal jobban keres, ha minden bevételét figyelembe vesszük: eredeti praxis, magán praxis(ebben óriási dohány van), csúszópénz, gyógyszergyáraktól a lóvé stb
A presztizsről nem is beszélve, mert híres pszichiáter az van, de híres banki alkalmazott infós az nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!