Ennél a munkánál mennyi a reális bérigény?
Friss diplomás vagyok, de majdnem mindennigaz rám az állás hírdetésből, 2 év 8 hónap munkatapasztalatom van, de akkor még nem voltam diplomás.
Én 300 nettóra gondoltam. Szerintetek? (előtte 200-at kaptam)
Ha elmész abap-ban fejleszteni 300k-ért akkor jó nagy mazochista vagy.
Éppen ezzel párhuzamosan szerintem kénytelenek lennének többet is adni mint 300k.
Sok szerencsét
Tessék: [link]
ABAP programozó átlag bér.
Én azt mondanám kezdésnek 400 nettó (kb 600 bruttó) és próbaidő lejárta után emeljenek 50 ezret (nettóban).
Nem értek a programozáshoz, de a munkaügyhöz picit igen:
Jó tanács, hogy soha ne nettó bérigényt mondj.
Lonely:
Talán azért, mert a nettó elég sok mindentől függ, családi kedv. a gyerekek után, személyi kedvezmény stb stb.- mégpedig úgy, hogy a te adódból, járulékodból vonnak kevesebbet.
A bruttóból egyszerűen kiszámolod a nettót, de a nettóból visszafele ez a fentiek miatt bonyolultabb:)
Például,
Ha nincs gyereked, 500 nettót kérsz, akkor a munkáltatód ez után az 500 után fizeti a saját járulékait utánad.
De
Ha van 2 gyereked és nettó 500-at kérsz, akkor a te kézhez kapott 500-ad a munkáltató szempontjából nem 500, hanem kevesebb.
Elöbbi netto 500 bruttója az 500000 tényleges bruttó, utóbbi bruttója pedig kevesebb.( pontosabban, a nettó több a kedvezmények miatt).
Munkáltatói járulék szempontjából az első esetben sokkal többet kell fizetni is- pedig a nettók egyformák.
És ezeknek lehet kismillió verziója.
Minden bérügyes nevében kérem, ne bsszatok ki velünk így:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!