Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikorra tudtatok stabil...

Mikorra tudtatok stabil hátteret teremteni magatoknak?

Figyelt kérdés
Én most nettó 300 ezret keresek körülbelül, ami szerintem pályakezdőként nem egy rossz fizetés. Mégis kilátástalannak érzem a helyzetet. 100 ezer elmegy albérlet+rezsire, körülbelül 100 ezer, amit havonta félre tudok rakni, amíg a barátnőm tanul. Mire egy élhető lakásra való összejönne az kb 15 év, de akkorra már lenne gyerek szóval nagyobb lakás kellhet. Esetleg autó, nyaralasok, stb... Ti ezt hogy eltetek meg?

2018. jún. 27. 20:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a dilemma csak én kb felét keresem a te fizetésednek. Mondanom sem kell nem is tartok sehol az életben.
2018. jún. 27. 20:25
 2/14 Nosco ***** válasza:
73%
Ha havi 100-at félre raksz de saját házat szeretnél akkor ajánlom a lakástakarékot. Nyitsz 2-őt és 4 év múlva már ott van az önerő. Amit most albérletbe fizetsz az meg mehet a hitelbe. A maradék pénzt meg félre rakni. Pár év és simán költözhettek ha jól csinálod.
2018. jún. 27. 20:33
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ilyesmi terveim vannak nekem is, de utána meg a hitelt ugyanúgy fizetni kell és miután letelne, de inkább előbb már költözni kell esetleg nagyobb lakásba/házba a család miatt. Felreertes ne essék, ez nem panaszkodas, tudom hogy van akinek sokkal nehezebb, csak érdekel ezt ki hogy látja/élte meg.
2018. jún. 27. 21:30
 4/14 anonim ***** válasza:
60%

Lakástakarék, majd ha elég az önerő lakáshitel. Onnantól nincs bérleti díj.

Továbbá saját házban es gyerekben két bérből kell gondolkodni.

2018. jún. 27. 21:48
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

Havi 100-bol 5db 20 ezres lakástakarékot tudsz indítani. Abból 4 év alatt összejön kb 6 millió forint ami önerőnek már teljesen jó. Utána meg albi díj helyett saját lakás hitelét fizeted. Mellette ha párod is segít még könnyebb.

Mi 6 éve költöztünk össze albérletbe a párommal. Mindketten alkalmi diákmunkákat vállaltunk, abból tartottuk fent magunkat és az albit is fizettük. Félrerakni eleinte alig bírtunk. Aztán szépen lassan egyre jobban fizető munkánk lett(na ne gondolj sokra: a 300e-t kb most értem csak el, párom kb 130-160-at kap), 1-1 lakástakarékot is fizettünk és így kb. 5 év alatt bő 5 millió összejött kettőnknek. Ez már önmagában elég lett volna önerőnek, pláne ha még CSOK-ot is kértünk volna. Végül család segített, így harmad annyi hitel kellett csak, mint terveztük. Így mondjuk CSOK nem volt igényelhető, pedig közben két gyerekünk is lett.

Autónk párommal évekig nem volt. Most már van, de csak céges, ami mondjuk jobb, mint a saját, mert semmibe sem kerül. :)

Nyaralásra nagyon nagyon vissszafogottan költöttünk. Például bicikli és vadkemping a Balaton körül, 100 forintos fapados repülések, reptéren alvással stb. Kalandos volt :)

2018. jún. 28. 07:20
 6/14 anonim ***** válasza:

19 évesen kezdtem az egyetemet, 25 évesen fejeztem be, és költöztem albérletbe, és 30 éves voltam, amikor a feleségemmel megvettük az első lakásunk, persze hitelből. Családtól nem nagyon kaptunk semmit.

(Hozzáteszem autóm 18 éves korom óta van, és használom is rendesen, szóval valszeg ennyi idő alatt elfurikáztam egy fél lakás árát. :D)

27 éves korom körül volt egy mélypont, amikor alig volt félretett pénzünk, viszont épp kiraktak az akkori albérletünkből, amit nagyon szerettünk, és rettenetesen messzinek tűnt a saját lakás. Innen úgy sikerült túllendülni, hogy én is váltottam egy jobban fizető helyre, a párom is elvégezte az egyetemet, és elkezdett értelmesebb pénzeket keresni, és az új albérletet kifejezetten úgy kerestük, hogy a lehető legolcsóbb legyen, mert kb. 1 évig akartunk csak ott lenni a saját lakás előtt. (Ebből mondjuk másfél lett.)

A lakástakarék jó dolog, de azért olyan rettenetesen sok pénzt nem ad hozzá az állam, hacsak nem tudsz tízet nyitni, és nekünk meg amúgyis hamar kellett megoldás, mert gyereket akartunk. A hitel előtörlesztésére gyűjteni már inkább jó.

2018. jún. 28. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltunk, alig tudtunk előre haladni mert mindig jött egy váratlan kiadás. Két év magyar mérnöki tapasztalattal elkezdtem külföldön munkát keresni és szerencsére összejött. Lassan 1 éve kint élünk, mindketten dolgozunk és most már tudunk előre tervezni, van jövőkép. Úgyhogy én ezt az utat javaslom.
2018. jún. 28. 15:48
 8/14 anonim ***** válasza:
25%
Én is leléptem Ausztriába. Havi 1400 Euró kapok + kb 600 Euró a borravaló. Egy apartmanba élek a hawerommal ketten amiért nem kell fizetnünk, kapok enni is mikor melózok, továbbá itt van 14 havi fizetés is.
2018. jún. 30. 01:27
 9/14 anonim ***** válasza:
25%
Ja és 5 Napot melózok egy héten napi 9 órában. 2 Szabadnapom van a héten ami nagyon jó.
2018. jún. 30. 01:28
 10/14 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? A fizetésed nem emelkedik majd ahogy több tapasztalatod lesz? Nem azért mert ez rossz csak kérdezem, mert altalaban szokott.
2018. aug. 6. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!