McKinsey, Boston Consulting, IFUA meg az ilyen tanácsadó cégeknél tényleg már akár a pályakezdők is bruttó milliós fizetéssel kezdenek?
Első kettőnél lehetséges, de nem forintban fizetnek tudtommal.
IFUA-nál kétlem, de az átlagnál biztos magasabb a fizu ott is.
A Corvinus-os dolognak egyszerű a magyarázata, szimplán a legtöbb zsenit, és az ország legokosabb embereit akarják összegyűjteni ezek a tanácsadó cégek, és hogy őszinték legyünk, bármennyire is álltják az ellenkezőjét ezen az oldalon egyesek, azok általában nem a BGE-re, Metropolitanra, Óbudaira vagy az IBS-re szoktak járni. Persze azokkal is lesz munkád, nem azt mondtam, hogy nem.
Itt ez a cikk az McKinsey vezérigazgatójáról:
Ahogy ő is mondja, "nekem csak a legjobbak kellenek."
McKinsey és BCG esetén Budapesten br. 4,500 - 5,000 EUR a kezdőfizetés.
Ehhez jön heti 50-60 órányi munka, nagyon sokszor hétvégén is.
Igen, euróban van meghatározva. Kb. 750 ezer Ft nettóban a legalacsonyabb tanácsadói fizetés, ez nem alkuképes, szintek vannak és ahhoz társított fizetések.
Big4-nál nem heti 60 óra az átlagos munka, az egy kiugró, szélsőséges adat, ami max. 1 hónapig van (de ekkor már nagyon sokat mondtam). Ezzel szemben a McKinsey-nél ez simán lehet átlagos projekt alatt (sőt...).
Azért fizet többet a McKinsey meg a BCG, mert drágábban tudja eladni a projektjeit, mint akármelyik big4.
Bővebben ld. amit itt írtam: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!