Ha egyetemre jártam alapképzésre és nem megyek mesterre, akkor nekem főiskolai vagy egyetemi diplomám van?
Figyelt kérdés
2018. jún. 24. 10:48
1/4 anonim válasza:
A jelenlegi rendszerben már nem használják a főiskola és az egyetem elnevezéseket. Alapszintű diplomád van, vagy ha jobban szereted a nemzetközi megnevezést, akkor Bsc szintű.
2/4 anonim válasza:
#1: Sajnos sok helyen használják még mindig ezt a kifejezést. Legutóbb egy banki hitelkérelemnél jött fel a formanyomtatványon...
Ha nem lehet BSc-t vagy MSc-t mondani, akkor szerintem meg lehet feleltetni a főiskolait a bsc-vel, egyetemit pedig az msc-vel.
3/4 anonim válasza:
Igen, sajnos sok helyen még a régi elnevezéseket használják, és csak azokat lehet bejelölni. Mivel én egyetemen végeztem a BSc-t, ezért egyetemi végzettséget írok be, ha már nem képesek lépést tartani a korral. A valóságban nem feleltethető a főiskolai a BA/BSc-nek és az egyetemi az MA/MSc-nek.
4/4 anonim válasza:
BA/BSc= főiskola
MA/MSc= egyetem
Viszont ha osztatlan a képzés, akkor egyetemi végzettséget ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!