Ceglédi Infineonról mi a véleményed?
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy milyen ott operátornak lenni.
Van-e hétvégi munkavégzés, illetve mennyi a fizetés?
Ott a 4 műszak a leggyakoribb. Annak pedig az a lényege, hogy non-stop termelünk, ami azt jelenti, hogy hétvégén is. A pihenő 4 naponta jár. Éjszaka után 2, délelőtt és délután után 1 nap.
Ebben az évben még nem kerestem 200.000Ft alatt. Az új dolgozók fizetése sem igazán tér el a régi dolgozókétól. Jó ideje ott dolgozom már, semmiféle rossz tapasztalatom nincs a céggel kapcsolatban. Az egész ország munkaerőhiányban szenved, ez ott sincs máshogy.
Számodra már tuti nem aktuális, de hátha valaki rákeres és rátalál erre a kérdésre.
Kezdőként olyan nettó 160-170 körüli pénzre lehet számítani, próbaidő lejárta után úgy 180-200 közt lesz valahogy. A 4 műszak a vadkapitalizmus gusztustalan torzszülötte. Mind a 3 napszakban 4 napot mész, majd 1 szabadnapot kapsz (éjszaka után papíron kettőt, de én nem számolom szabadnapnak azt, amikor az előző nap megkezdett műszakból reggel hazamész, majd átalszod a nap lényegi részét). Ez van minden területen, és számomra hihetetlen módon rengetegen vannak, akik hosszú évek óta itt vannak...
Ez persze két dolognak lehet köszönhető. Egyrészről ahol eddig én voltam, egyszer se volt sürgetés meg ostorral csapkodás, ami jellemző a gyárak többségére, másrészről a 8 órából 1 teljes óra szünetet kapsz (amit nem kell ledolgoznod). Szerintem mondjuk ez a minimum a 4 műszakos kizsigerelésért cserébe, de máshol még ez sem adatik meg. Az emberek a nehezen kibírhatótól a tök jó arcig terjedő skálán mozognak, amolyan istenverte, modortalan barom ritka. Nem mondom, hogy nem létezik ilyen, de kevéssel találkoztam. Nem vesznek fel mindenféle analfabétát szerencsére.
A legtöbb munkakörben egyébként egy borzalmas hacukába kell öltöznöd, ami áll egy rettenetesen kényelmetlen papucsból, amitől nekem hetekig véres volt a lábfejem, egy köpenyből és egy kámzsából, amit ha szabályosan hordasz, nem kapsz tőle levegőt. Külön érdekes, hogy elvileg egyenértékű a hajháló+szájmaszk kombóval, ha azt veszed fel, mégis fegyelmit kapsz. Végezetül maga a munka nem vészes. Rengeteg munkafolyamat van, amiket eddig végeztem vagy közelebbről láttam, az szinte mind olyan gépeknél történt, amikbe beteszed a félkész terméket, majd pár perc múlva egy kicsit nagyobb félkész terméket kapsz. Ellenben a gépek nagyon sűrűn állnak meg valamilyen hibával, amiket megint te fogsz elhárítani, mert a munkaköröd része - és ha nem lenne az, akkor is órák kérdése lehet, mire karbantartót kapsz, mert nagyon kevesen vannak nagyon sok gépre.
Összességében? Meh. El lehet viselni, de a 4 műszak mellett érdekes mód hiába van meg papíron a szabadidőd, én úgy vettem észre, hogy amióta itt gürizek, még levegőt venni sincs alkalmam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!