Könyvesboltban mennyire stresszes eladónak lenni?
Telefonos boltban dolgozok. Sorra jönnek be a hülyék és a "tesó add már ide olcsóbban" marhák, de én nem foglalkozok velük. Ha ellopnának valamit (nem fordult még elő, de elméletben így nézne ki), akkor bezárok, hívom a rendőröket, a 4 kamera képéből pedig alighanem ki lehetne venni, hogy ki volt az a jó képességű. Mivel a bolt egy nagyáruházban van, itt fizikailag nem fognak bántani. Annyira hülye nagyon, NAGYON kevés ember tud lenni, hogy biztonságisokkal teli frekventált helyen, rendőrségileg kiemelt helyszínen emberkedjen. Ennyi tulképp az összes stressz, amúgy halál nyugodt napom van mindig.
Na, könyvesboltban még ennyi idegeskedésben sem lesz részed, azért a célközönséget jól megszűri az általad eladott termékkör. Amivel nagyon gyakran fognak megtalálni:
-lesz-e valami akció (és persze mennyiért - mert erről aztán neked tényleg tudnod kell...)
-mikortól lehet kapni ezt vagy azt vagy amazt
-lehet-e kapni ezt vagy azt vagy amazt
-tudsz-e rendelni ezt vagy azt vagy amazt
Meg nem árt figyelni visszaadásnál. Ja igen, az kellemetlen tud lenni, érdemes vinni akár otthonról is aprót, aztán a kasszát lerendezni azzal. Még talán az áruátvétel lehet trükkös, ha valami eltér, akkor nézheted, mit csipogtál be (vagy éppen hogy mit nem). Lényeg a lényeg: nem az ideg fog elvinni. :D
Én is szociális fóbiásként lettem könyvesbolti eladó, előtte sokáig itthon voltam (imádom a könyveket, szóval ez hatalmas plusz volt, hogy kibírjam), eleinte nehéz volt, és látszott is rajtam, de aztán egyre kevésbé rezzentem össze az emberektől.
Arra kell felkészülni, hogy rendkívül sok a hülye, szóval a birkatürelem hasznos, illetve lássák rajtad, hogy készséges vagy.
Ja és szerintem segít, ha megtapasztalod, mennyi buta ember van, így nem is érted, hogy tulajdonképpen miért félsz tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!