Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A MÁV-nál mennyi a kezdő...

A MÁV-nál mennyi a kezdő mérnöki fizetés?

Figyelt kérdés
Néhány ismerősöm azt mondja, hogy nagyon kevés, mások, hogy most emelték a kezdő fizut, de itt gyakorin azt olvastam, hogy nem rosszak a fizetések a szellemi foglalkoztatottaknak. Mi a valóság ?
2018. jún. 16. 02:45
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Mi a kérdés?

Közgazdász-, villamos-, vagy vasútépítő mérnöki fizu érdekel?

.

Konkrét válasz csak konkrét kérdésre adható...!

2018. jún. 16. 07:04
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Hát a nem rosszak gondolom mindenkinél viszonyítás kérdése lehet. Nem mindegy, hogy egy kis magyar céghez mondták ezt, vagy egy német autóipari multihoz képest.
2018. jún. 16. 18:39
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Egy komoly német autóipari cégnél, mondjuk Audi vagy Merci, egy kezdő junior pozíciós mérnök nettó 300-at is megkap.

De, egy gazdasági diplomás beszerző, kontroller sem keres kevesebbet.

A Máv-nál szerintem olyan nettó 200-220 körül kaphatnak a pályakezdő mérnökök.

De azt is tegyük hozzá, hogy a Mávnál a fizetések elég fagyosak, nem nagyon emelkednek.Amit most tapasztalsz az csak a szakszervezet munkája.Nincsenek félévi, év végi elbeszélgetések, ahol megbeszélik, hogy mennyivel fog emelkedni a béred januártól.

Barátomnak az Audinál egy évben többször is emelnek.

2018. jún. 16. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:
94%
MÁV-nál jelenleg bruttó 300 ezer a minimálisan adható fizetés Bsc és 340 ezer Msc esetén. Ettől persze felfele el lehet térni. Én a MÁV-nál vagyok mérnök kb másfél éve és már közel 100 ezerrel emelték ez idő alatt a fizetésem, szóval nem rossz. Amúgy a munkában töltött évek alapján általában egyre magasabb fizetési sávba kerülsz, ez pedig 10% körüli fizetésemeléssel is jár alkalmanként. Összességében elmondható, hogy kicsivel alacsonyabbak a bérek, mint mondjuk egy nagy autóipari multinál, de nem sokkal, és cserébe a munkaterheltség, elvárások, stressz is jóval alacsonyabb, ami viszont pénzben nem mérhető előny. Túlóra ritkán van, de ha kell, korrektül kifizetik 1,5-2x-es órabér szorzóval. De általában inkább az a jellemző, hogy 4 óra után már alig vannak az irodában, pénteken meg inkább már 2-3 körül hazaszállingóznak az emberek, na ez egy multinál ugye eléggé máshogy van (dolgoztam multinál is, azért tudom :)
2018. jún. 17. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!