Államvizsga után mikor találtatok állást? 5 hónapja semmi munkát nem taltam ahová felvennének. Több mint 60 elutasító levelet kaptam. Nincs gyakorlatom, idősebbet keresnek stb.
Tulajdonképpen tavaly januárban tettem le az államvizsgát, azóta nincs munkám. Azazhogy alkalmi bejelentéssel (vagy éppen azzal se) volt, illetve megfordultam már gyárban, pizzafutárként és árufeltöltőként is, de normális állásom nem volt még soha. Ezidáig 134 pozícióra jelentkeztem, ebből jó, ha mondjuk 30-tól kaptam egyáltalán elutasító választ. Aztán nagy reményekkel kiléptem a hipermarketből, mondom most már legalább munkatapasztalatom van, csak felvesznek valami szellemi munkakörbe (teljesen mindegy, hova és mennyiért, csak ne 8 általánossal betölthető kulit végezzek már diplomával).
Nem így lett, március óta munkanélküli vagyok. Behívniuk derogálna bárhonnan is, úgyhogy megint gyárba kell mennem. De nem vagy egyedül, többen is ugyanebben a csónakban evezünk (diplomával, OKJ-vel), mi is azon filózunk, hogy 3-an vagy 4-en kimegyünk külföldre mosogatni, azzal jobban járnánk, mint itt reménytelenül és céltalanul spammelni a majom "munkáltatókat", akik nem tudom, egyáltalán felvettek-e valaha is alkalmazottakat.
Ja igen, tudtad, hogy munkaerőhiány van?
Nekem okj nincs csak egy agrarmernok diplomam.
Teljesen kikeszultem itt vagyok nemet felsofoku + kozepfok orosszal nincs munka. Hogy szerezzek tapasztalatott??
Paprikat csomagolok hutohazban ennyi amire jo a papirom.
Inkabb mosogatnek kint de legyen tobb penz. Ne kelljen eldonteni eszek vagy tiszta ruham legyen
Én államvizsga előtt 1 évvel már a szakmában dolgoztam. Mindenképp nagy előny, ha már végzés előtt van számottevő szakmai gyakorlatod.
Ha a közelben mindent megpróbáltál érdemes költözni másik városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!