Szerintetek van esélyem budapesti SSC-be vagy multiba bekerülni ha még nincs diplomám, majd csak lesz 2019. februárjában?
Angol és német nyelvtudásom van, illetve főállású 1,5 éves munkatapasztalatom a beszerzési osztályon egy külföldi multinál. Előtte ugyanennél a cégnél voltam 1,5 évig gyakornok. Kb 80%-ban megegyezett a munkaköröm a mostanival, tehát mondhatjuk hogy van 3 éves tapasztalatom a szakmában.
Böngészve az álláshirdetéseket amiket szinte mindig kérni szoktak:
- nyelvtudás
- tapasztalat
- végzettség (felsőfokú)
Nekem a 3-ból kettő meg van, a legmagasabb iskolai végzettségem egy OKJ, nem tudom hogy az elég-e.
Egyébként jelenleg vidéken lakom, innen költöznék el BP-re. Itt a környéken sok multis állásnál nem elvárás a diploma, illetve a folyamatban lévő tanulmányokat is elfogadják (kivéve az állami helyeken), de én úgy tudom hogy Pesten a diploma jelenti a belépő szintet.
És miért van emberhiány egyébként?
Jó a fizetés, sok a juttatás, modern munka körülmények, kellemes légkör, home office...
Igaz, sok a túlóra és 2-3 év alatt az adott munkakör monotonná válik, de cégen belül könnyű munkakört váltani.
Ahogy írták előttem, nagyon jó esélyekkel indulsz, és szerintem pár évig szeretni is fogod.
Én 8 év alatt megjártam 3 céget, és számtalan másikról hallottam. Ami negatív, de tényleg csak évek múltán látod:
- mindenhol van stikli, hülyeség, nem kevés.
- a főnökök igen nagy %-a inkompetens, agresszív (6 éve vezető vagyok én is, van rálátásom)
- az emberek számokként vannak számon tartva, a munkájuk természetes, és nincs megbecsülve
- belső mozgás nagy hiány ellenére is nehézkés általában, mert vagy elgáncsol az egyik főnök, vagy "nem engedünk el mert te olyan jó munkaerő vagy" :)
Kezdeni tök jó, 5-8 évig tökéletes, lehet utazni, jó a fizu, sokat tanulsz. Utána meg lehet területet váltani és elölről... :)
Nem a kánaán (sajnos) ez se, de ha jó főnököd van, kellemes tud lenni.
értem, utolsó neked is köszi a válaszod.
:)
Ha valakit érdekel, akkor jelentem hogy ma kaptam ajánlatot!!! egy budapesti SSC-nél :)
Nem is firtatták a tanulmányaimat. Nem kérdezték hogy mikor fejezem be vagy miért nem fejeztem be eddig, pedig egyértelműen oda volt írva hogy folyamatban.
A nyelvtudásaim és a munkatapasztalataim érdekelték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!