40 éven felüli, nem vállalkozó diplomások: ha állástalanná válnátok, és szorító anyagi helyzetbe kerülnétek, akkor ideiglenesen (mondjuk néhány hónapra) dolgoznátok betanított munkásként?
Na azért szépen haladunk visszafele... már csak 160. Előbb még 200...
Eljutunk oda hogy 180 de az is btto.
És az lesz az az összeg amit talán el is hiszek majd.
Kamu.... kamu kamu és kamu.
Btto 200. Talán . Vagy még az se.
Bár nem vagyok 40 év felett, de diplomásként simán elmennék gyári melóra, mivel legtöbbször ezek jobban fizetnek, mint a nem sori melók. Legalábbis itt a környéken.
Igaz, hogy 3 műszak, meg robotmunka, de pár hónapi ki lehet bírni, illetve van választási lehetőség, mivel annyi ilyen üzem van a környéken, hogy az adott munkavállaló akár az összesben kipróbálhatja magát.
Az én ismerőseim, akik gyárban dolgoznak, sori melósként, mind jobban keres, mint én diplomával, szóval fiatalon simán megéri elmenni robotolni pár évet. Főleg, ha nincs más lehetőség.
40 éves kor felett is vannak olyan pozíciók, amelyekre érdemes lehet jelentkezni, hiszen betanított munkás is lehet sokféle.
"regen 55 evesen nyugdijba mentek az emberek"
??? Mikor is? Elmúlt több ezer év alatt volt 10-20 év amikor ez igaz lehetett. A nyugdíj egy nagyon új dolog, 100-200 éve vagy régebben nem volt. Dolgoztál amíg tudtál aztán jó esetben a gyerekeid eltartottak.
És a nyugdíj bevezetésekor se arról szólt a dolog, hogy a nyugdíj olyan hú de jó pénz. Mostanra az lett, de eredeti célja csak annyi volt, hogy az éhenhalás ellen védjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!