Ti aggódtok, hogy a mesterséges intelligencia, automatizálás elveszi a munkátokat?
Én sokáig legyintettem erre, de aztán olvasgattam történeteket, ahol emberek előadták, hogy az ő munkájukat robotok nem tudják elvenni, de aztán mégis elvették.
Ügyeletes orvos: 10-ből 9 esetben pontosabb a gép diagnózisa, ráadásul folyamatosan tanul a saját hibáiból és az orvosok hibáiból is.
Raktári munkások: Amazon raktáraiban a robotok sok helyen kiszorították az embereket
De olvastam könyvvizsgálókról, kisiparosokról, ügyfélszolgálatosokról, illetve természetesen bolti eladókról is.
Egy pár hónapja ha megkérdezi valaki, hogy 20 éven belül az MI elveheti-e a munkámat, rávágtam volna, hogy tuti nem. Ma már nem merném ezt mondani.
Ti nem féltek ettől?
"Meg a robotokat fent is kell tartani valamiből!"
Egy ilyen utópiában el is felejtehed a pénzt, mert arra sem lesz szüksége az elit rétegnek. Vagy ha mégis, akkor nem kormányok által kibocsátott pénzt használnak majd, hanem kitalálnak maguknak valamit.
De az felejtős, hogy majd jól befizetik az adót, te meg kapod az alapjövedelmet.
Vannak a robottulajdonosok (legyőzhetetlen robothadsereggel), övék minden természeti erőforrás, nincs szükségük a te pénzedre vagy munkádra. Mit tudsz csinálni velük? Semmit...
# 11
Hidd el mi ezt nem fogjuk megélni! :)
A baj az, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy megéljük-e ezt még:
NEM: random GYIK kommentelők meg Józsi bácsi a kocsmában
IGEN: Stephen Hawking, Elon Musk, Bill Gates, Google AI mérnökei
# 13
Te pszichológus is vagy egyben? :D
Vagy utánanéztél minden válaszoló IP címének és az által beazonosítottad hogy ez "Kis József" aki minden nap a falu kocsmáját látogatja mielőtt felnéz a gyakorira! :D
dehogy, ezért írtam, hogy:
kommentelők
ÉS
Józsi bácsi a kocsmában
"Vannak a robottulajdonosok (legyőzhetetlen robothadsereggel), övék minden természeti erőforrás, nincs szükségük a te pénzedre vagy munkádra. Mit tudsz csinálni velük? Semmit..."
Az állami robothadsereg erősebb mint egy cégé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!