Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hamis bejelentések a vendéglát...

Hamis bejelentések a vendéglátásban kamu bedőlő cégekkel? Ez tényleg így megy?

Figyelt kérdés

Nem saját sztorim, a forrás

[link]

Kit mit szól ehhez az egészhez? Ez tényleg így megy?

Vendéglátós vagyok, hogy lehetséges az, hogy szinte minden budapesti étterem megteheti hogy egy kamucéghez jelenti be az alkalmazottakat , majd ezt követően járulékhátralékot halmoz fel és becsődöl.

A NAV közölte hogy nem tud mit tenni, ne dolgozzak étteremben. Az elmúlt öt évben szinte senki nem fizetett utánam, így nem lesz nyugdíjam, hiába voltam bejelentve.

A cégeknek pedig dőlnek a milliók:

TRATTORIA VENEZIA(Gastro Veneto Kft),

LEROY EXPRESS MAMMUT,

HELLO PANEER KFT

Ez a harom cég az alábbi cégekhez jelentett be:

COOPER TECH RENT KFT ;

JAKAB HUMÁN RENT KFT ;

SUPER INFO SERVICE KFT;

EVERY GROUP SERVICE KFT ;

PILASZTER SERVICE KFT ;

CONSEC HUNGARY KFT

Mit lehet tenni? napi 12-16 órát dolgoznak az alkalmazottak, havi 15-20 munkanapban.

33 éves vagyok, de fizetett szabadságot még nem kaptam, se betegszabadságot , se távpénzt. Kauciót kell fizetni, 25 000 -50 000 - 100 000 Ft, hogy a próbaidő alatt is csak felmondási idővel távozzak, különben nem kapom vissza, illetve legyen miből büntetést vonni. PL 5 perc késés 1000 Ft , eltört egy tányér fizesd ki, nem ízlett a vendégnek az étel, fizesd ki stb

A NAV tanácsát megfogadva szakítottam a vendéglátással, mert ezt nem lehet bírni, de mi értelme van vendéglátást tanulni Magyarországon, ha ilyen munkafeltételek vannak????

2018. máj. 15. 12:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Azért azt tegyük hozzá, hogy Te 4 nap alatt 32 órát dolgozol 190-ért (1187-es órabér átlag) , ő így 28-at 160-ért (762-es órabér átlag ) Több szabadidő, kevesebb pénzért cserébe."

Igen, és annyira "keményen" le vagyok kötve a 190-ért, hogy MUNKAIDŐBEN írtam meg céges gépen a szakdolgozatomat.

Ezt csináld meg pincérként.

2018. máj. 16. 17:30
 12/15 anonim ***** válasza:
Pincérként nincs tapasztalatom de levelezőn én is hajó szakadàcskodas mellett fejeztem be az egyetemi tanegysegeket és szakdogát, meg e-learningbe a jogsit. 😊
2018. máj. 16. 20:16
 13/15 A kérdező kommentje:

"meg e-learningbe a jogsit"

Aha. Azt. persze.

Ha már hazudsz legalább ne ostobán.

2018. máj. 16. 20:17
 14/15 anonim ***** válasza:
[link] :-))
2018. máj. 17. 05:05
 15/15 anonim ***** válasza:
88%

"Igen, és annyira "keményen" le vagyok kötve a 190-ért, hogy MUNKAIDŐBEN írtam meg céges gépen a szakdolgozatomat.

Ezt csináld meg pincérként."

5 évvel ezelőttig felszolgáló-pultos voltam. Utolsó helyem egy söröző volt. Soha nem használtam ki úgy a könyvtár tagságom, mint akkor. És rengeteget beszélgettem, sok hasznos új ismeretségre tettem szert. Ja, és kb 160-180 ezret kerestem.

Szóval hidd el, a pincér meló sem mindig kőkemény munka. Ha nincs vendég, akkor "nincs munka". SZakácsoknak rosszabb, mert akkor is van meló, de a pincérek addig lazíthatnak.

Én nagyon szerettem a vendéglátást, könnyebben megkeresett pénz volt. Több szabadidővel. Ha intézni kellett valamit, nem kellett szabadnapot kunyerálni.

2018. máj. 17. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!