Mezőgazdasági idénymunkára btto 7000-es napibérért nincs ember-és ezen mit csodálkoznak?
Indulnak a mezőgazd idénymunkák. Mezőgazd vállalkozó panaszkodik hogy legálisan napi bejelentéssel nem feketén btto 7000/napi bérért egyszerűen nem kap embert.
És ezen mit csodálkozik? És nem csodálkoznék.
Btto 7000 az nettóban kb 5000. Vagyis havi mondjuk 20 napért 100.000/hó a kezébe.
És ezért reggeltől estig nem ám 8 órában hanem annyiban amennyiben reggeltől estig szabadban esőben szélben vagy 40 fokban akár kinn a földeken fizikai meló... és ezért 100.000/hó?
Hát és még csodálkozik hogy a kutya se megy?
na még egy idióta, aki nem tudja értelmezni, mit is jelenthet az a "legmagasabb bruttó járandóság".
azt majd ESETLEG akkor fogja megkapni az alkalmazott, ha lehúz 5-6 évet, és ez idő alatt olyannyira meg lesznek vele elégedve, hogy megadják ezt a fizetést...és akkor sem kötelező, ez csak a maximum, amit el LEHET érni kemény meg hűséges munkával...odamész, és megkapod a minimálbért...aztán 1 év után esetleg emelnek rajta pár százalékot...
szerintem ne folytasd, mert idáig mindent bebizonyítottál, csak azt nem, hogy te felsőbbrendű vagy :D
"na még egy idióta, aki nem tudja értelmezni, mit is jelenthet az a "legmagasabb bruttó járandóság". "
LOL!!! ANYÁM!!!
Na még egy idióta aki nem tud olvasni és a netet használni.
Olvasd már el milyen feltétele van az említett összeg megkapásának.
Ott van leírva.
.....
Anyám...
*az összes bruttó járandóságból 17.174 Ft nettó rész Lidl kártya és 8.000 Ft nettó rész Erzsébet kártya formájában kerül elszámolásra, amelyek a belépés és a kilépés hónapjában nem járó juttatások
ennyi. Belépek az első hónapban még nem , aztán már ezt kapom.
Tudom. Honnan?
1. Le van írva
2. Vettem a fáradságot és rákérdeztem...
"..és akkor sem kötelező, ez csak a maximum, amit el LEHET érni kemény meg hűséges munkával...odamész, és megkapod a minimálbért...aztán 1 év után esetleg emelnek rajta pár százalékot... "
Ezt te honnan veszed? Minimálbér? Hol? Lidlben vagyok évek óta. Soha nem kaptam sem én sem senki itt minbért, pedig csak kasszás-készletes vagyok.
Senki se kap itt minbért. Soha nem is kapott.
Kedves Luca!
A hivatástudat manapság sokat szemében egyet jelent az általad stílusosan megfogalmazott hízóállat elnevezéssel :)
Mit gondolsz, miért voltak a tanártüntetések? Szerintem még te is sejted a megfejtést, de a tévedés jogát fenntartom!
Eddig annyit tudtam meg rólad, hogy számodra a tudományos cikkek írása, kutatás, tananyagfejlesztés, könyvírás, szaktanácsadás, labormérések kidolgozása, tanítás, konferenciakiadványok megjelentetése, stb. az nem minősül igazi munkának...
Ezek után felmerül bennem a kérdés: Mit értesz igazi munka alatt?
A versenyszférában 7 éve kaptam br. 180 000-et, 5.40-kor keltem, este 19.20-ra értem haza, 2 hetente hétvégés ügyelet. 11 ember munkájáért feleltem, elsőként mentem és utolsóként jöttem el, ha valaki elrontotta én voltam, aki maradt és korrigálta a hibát. Heti 3-4 tárgyalás, havi 2-3 gyári próba, majd kiértékelésük, hétvégén is dolgoztam átlagosan napi 10 órát. Stresszes volt, időigényes, fárasztó, kihívásokkal teli és még a környezet is ellenséges volt. (Volt kollégám jelenleg br. 230 500-at kap)
Tényleg érdekelne ,te mit tartasz igazi munkának, kérlek írjál pár sort magadról, hogy lássam kihez van szerencsém.
Nos nálunk Pest környékén nettó 1000 forintos órabért kapnak az idénymunkások. És úgy nincs ember. Ja a kőművesnél, ha már tudod támasztani a lapátot akkor 1200-ért bármikor mehetsz.
Vidéken persze, hogy kisebb.
Megérthető, hogy nem egy vonzó hivatás és munka. Máshol tisztább, konfortosabb munkakörülmények mellett is 150-et meg lehet keresni. Akkor minek menjen el a mezőgazdaságba ennél kevesebbért.
Az a baj, hogy a mezőgazdaság nem egy jövedelmező ágazat. Így ott a bérek se nagyok, így kevesebb ember is dolgozik benne évről-évre. Biztos adna a termelő többet is, hogyha nem 40-50 forintért vennék tőle a termékét, hanem többért. Nagy a ráfordítás és kicsi a haszon benne. (Lásd. Dinnye, hagyma, burgonya felvásárlási ára mint apró pénz csak. (50Ft alatt)) Külföldön is ez van, hogy hiányolják a fiatal gazdákat és a kézimunkaerő igényt. Nem sorolnám ide az 1000 hektáros kukorica és gabonatáblásokat, mert ott a gépek kiváltják az emberi munkaerőt. Lényegében 1-2 traktoros elég.
24. jó akkor nem minimálbér, de akkor ha ennyi éve ott vagy már, akkor áruld már el, hogy neked megadták-e már a beígért elérhető legmagasabb fizetést?
vagy hány % emelést kaptál már a kezdőfizetésedhez képest?
olyan kíváncsi vagyok, ha már ennyire bennfentes vagy, hogy ott vagy évek óta...:D
gondolom keresel nettó 120-140ezret...
Na jó ezen a kérdezőn is nettó sokat röhögtem.
Na de nézzük idehaza miért is fizetnek kevesebbet mint máshol.
1. Mióta beléptünk az unióba stagnál a mezőgazdasági termelésben megtermelt nyersanyag felvásárlási ára.
Viszont a termelési költségek jelentősen nőttek az elmúlt években.
2. Sok ilyen helyen jártam, láttam mi folyik sok ilyen helyen, ha teljesítmény bér lenne sok helyen 1-2 ezer forintot ha kapnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!